Különleges, finom szülinapi recepteket gyűjtenék?
Pulyka beigli (2 rúd)
Tészta:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 csapott evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
20 dkg füstölt sajt (Karaván),
1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,
A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.
Töltelék:
15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),
0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),
kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),
kevés örölt bors,
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg.
Melegen és hidegen is finom. Másnap vékonyra szeletelve hidegen szoktam tálalni, hideg tálra.
Bocs első vagyok. Ezt amit küldtem hideg tálra ajánlom ha lesznek vendégeitek..
Szerintem egy jó férfias kaja jöhet szóba. Marha steak,
Ha nem szereti az édességet, mint az én párom pl. akkor mindenféleképp hústortát ajánlanék :)
Mik a kedvenc ételei férjednek? Abból ki lehet indulni...
Ha szereti a kacsát, akkor ez lesz az egyik kedvenc étele: Mandarinos kacsamell :) Természetesen más húsból is el lehet készíteni. :) Nagyon finom, és különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!