Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Két-három személyre elég, ha...

Két-három személyre elég, ha egy 6,5 literes levesesfazekat veszek? A következő méret 10 literes, de az olyan nagynak tűnik.

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 22:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég. Persze attól is függ, hogy milyen leves, mert mondjuk egy szép darab csülök önmagában is elég helyet elfoglal. Hosszú távon azért jó, ha van az embernek egy nagy fazeka, vendégség esetére.
2009. aug. 18. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagynak tűnik üresen, de ha főzöl benne valamit, akkor néha még kicsi is. Nekem 2 is van belőle, és sokszor van, hogy egyszerre használom mindkettőt, pedig csak 2 emberre főzök. Ha csinálsz pl. egy fej káposztából főzeléket, akkor a nyers káposzta is pont eltelíti, úgyhogy szerintem mindenképp 10l-est vegyél. Vagy legalábbis olyat is.
2009. aug. 18. 22:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor holnap megveszem a 6,5-est, aztán ha szükség hozza, egy nagyobbat is.
2009. aug. 18. 22:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Most olvastam a második választ. Kicsit összezavarodtam... Sajnos csak az egyiket tudom megvenni holnap (+ mellé egy 4 darabos készlet, de abban csak kisfazék van). Ezek lesznek a háztartásunk alapedényei.
2009. aug. 18. 22:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok.

Szerintem egy kezdő háztartásban ezekre van mindenképp szükség, és az elején ezek elegendők is: tejeslábas, serpenyő (jó minőségű!, pl. Tefal), fazékból meg egy nagyon kicsi, egy közepes, és egy nagy. Nem tudom, ezek hány literesek sajnos, de a legkisebb lábas az akkora kb., mint a tejforralós.

2009. aug. 18. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő háztartásba is jobb,ha a nagyobb,10 l-est veszed meg.Nagy fazékban főzhetsz kevesebb levest,vagy káposztát stb.,mint 10 liter.De az nagyon bosszantó,ha kisebb a fazék,és nem fér bele pl. a káposzta.Árban nincs jelentős különbség.40 éve vezetek háztartást,tapasztalatból javaslom.
2009. aug. 19. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem a 10 literes nagynak tünik. A készletben lévő nagyfazék szerintem 4 literes. Levesnek, főzeléknek elég. Pedig általában nem 1 hanem legalább 2 napra főzök. A kuktám 9 literes, de abban csak húslevest, káposztát, csülköt főzök. Szerintem a 6,5 literes bőven elég. :))
2009. aug. 19. 08:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a 10 literest vettem, de néha még az is kevés. Mikor húslevest főzök, szeretem megtömni hússal és zöldséggel, és máris kicsinek bizonyul. Pedig ketten vagyunk, de én úgy főzök, hogy elteszem fagyasztóba. A 10 literrel is annyi baj van, mintha csak egy kanállal főznék. Én a Helyedben a nagyobbat venném.
2009. aug. 19. 08:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Sztem a nagyobbat vedd meg, mert:

1.inkabb legyen benne egy kis maradek hely, de ha nem fer bele a kaja az iszonyat bosszanto tud lenni

2.ki tudja mikor jonnek vendegek es akkor egy nagy edenyben megfozhetsz nem kell sokat varialni

3.ha tobbet fozol benne, akkor siman lefagyaszthatod (idot, faradsagot sporolva ;)

4.ha meg tulsagosan nagy es tenyleg sose fozol benne semmi olyat amihez kellene a hely, akkor majd ha legkozelebb lesz penzetek akkor veszel egy kisebbet, ezt meg hasznalod majd a vendegvaros/lekvarbefozos/mittomenmilyen fazeknak :)

Szoval en a 10l esre szavazok.Amugy en is meg csak egy eve "vezetek haztartast" es en is a kisebbet vettem meg es jol megszivtam, mert ket het mulva vennunk kellett egy nagyobbat, pedig mi is ketten vagyunk.

2009. aug. 19. 12:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Megvettem a tízliterest. Végülis húslevest simán lehet fagyasztani, ha maradna.

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok, nagyon jólesik!!!

2009. aug. 19. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!