Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hasmenést okoz, ha gyümölcsre...

Hasmenést okoz, ha gyümölcsre tejet iszunk?

Figyelt kérdés
Gyerekkorunkban a fejünkbe verték: dinnyére tejet inni egyenlő a WC sűrű felkeresésével. Olyannyira megfogadtam a tanácsot, hogy most huszonévesen se tudom van-e valóságalapja. Van?
2009. aug. 16. 00:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Gondolj csak a gyümölcsös tejturmixokra: összemixeled a tejet a gyümölcsökkel. Ugyanez vonatkozik a gyümölcsre vizet inni urbanlegendre is.
2009. aug. 16. 00:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam semmi alapja. Ehetek bármilyen gyümölcsöt és ihatok rá bermennyi tejet. A gyümölcsös milkshake ez egyik kedvencem.
2009. aug. 16. 00:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is kipróbáltam, igazából nem vált be a régi "fenyegetés". De inkább turmixot csinálok belőle, ha gyümölcsöt eszem, utána ritkán esne jól egy pohár tej.
2009. aug. 16. 00:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam már a turmixra, de tudjátok, hosszú éveken keresztül, ... na mindegy..

Köszönöm a válaszokat, így elég egyértelmű :-)

2009. aug. 16. 00:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Belém is belém verték ezt a gyümölcs-tej összefüggést, és a mai napig, ha eszek valami gyümölcsöt, majd látja anyukám a kezemben a tejes bögrét, már szinte kiabál, hogy ne, mert hasmenésem lesz. És hiába mondom, hogy nem lesz, nem hiszi el. Pedig már 19 vagyok, és még egyszer sem jártam így.
2009. aug. 16. 00:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok alapja van, én még uborka után is szoktam tejet inni :)

Egyvalami egyszer azonban tényleg eredményezett sokszori wc-n ülést: tej+sárgabarack. Egyetlen másik gyümölcs+tej kombó sem, de sárgabarack turmixról meg amúgy sem hallottam még...

2009. aug. 16. 01:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennek csak annyi alapja van, hogy mivel régen nem permeteztek, ezért a gyümölcsöt nem is kellett mosni evés elött. A héján természetesen voltak baktériumok, de ez se volt gond, mert a gyomorsav azonnal elpuszitotta ezeket. Viszont ha ittál rá, az felhigitotta a gyomorsavat és igy a bacik aktivak tudtak lenni. Ha tejet ittál, akkor neg még a tejben sokkal jobban tudtak szaporodni, mert természetesen a tej se volt steril.

Viszont ebben az idöben senki nem volt allergiás, mert nem fertötlenitett ételeket ettek és az immunrendszernek volt elég dolga, nem ért já üresjáratban a saját szervezet ellen harcolni.

2009. aug. 16. 08:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, megnyugtattatok :-)
2009. aug. 16. 12:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, de még a szilba tud afféle meglepést okozni, mint a barack. A többi gyümölsnél nem tapasztaltam.
2021. szept. 25. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!