A te tökéletes melegszendvicsed?
Toast sütőben:
Szendvicskenyér, kevés vaj, kacsa/liba májkrém, gouda sajt.
Sütőben:
Szendvics kenyér, vaj, sonka, 1/2 hámosott őszibarack (konzerv), gouda/trapista/füstölt-reszeltsajt.
kenyér alap, májkrém kikeverve tojással, reszelt sajttal, kockára vágott felvágottakkal esetleg csíkokra vágott paprika is mehet bele, majd ropogósra sütve és a végén egy cseppnyi ketchup a tetejére.
Vagy amit mostanában szoktam: kenyér megkenve vajjal, rá néhány szelet felvágott, reszelt sajttal megszórva és 1 percre be a mikróba. Így a kenyér is megpuhul egy kicsit.
Én bruschettát szeretek nagoyn készíteni:
hosszú, francia bagettből csinálom, normál szeletekre vágva. Így kicsi, ovális falatok lesznek belőle. A sütőben megpirítom 5 perc alatt.
Olívaolajat bekeverek bazsalikommal, préselt fokhagymával, és ezzel átkenem a kenyérkéket.
Ezután szeletelt parmezán sajtot vagy mozarellát fektetek a tetejére, majd pedig egy szelet paradicsomot.
Visszateszem a sütőbe, és 10 perc alatt készre sütöm, amíg a sajt meg nem pirul.
valahogy így fest: [link]
Házi melegszendvicskrém (hangulat és lehetőség alapján). Fogoke egy kiflit vagy zsömlét, kicsi lyukat vágok rajta, majd fakanál segítségével a belsejébe kitágítoma a lyukat
(nem veszem ki a tésztát, csak tömörítem, mivel a mai pékáruk amúgy is csak levegővel vannak tele). A lukba betöltöm a krémet és sajttal zárom le a bemeneti nyílást. Sütőbe bedobom (kicsit megszoktam kívűlsőrl nedveszíteni a kiflit/zsömlét kis vízzel, nehogy kiszáradjon) úgy hogy a luk felfelé nézzen.
Én is, mint az első, csak zsemléből. Vaj és trappista sajt mindig, hogy mi kerül bele, az változó:
- kolbász vagy
- parizer vagy
- sonka - ehhez csalamádéd szoktam enni, isteni vagy
- májkrém - ehhez meg ketchupot.
Ha van időm vacakolni, akkor készítek gombás tojásrántottát, és azt kenyérszeletekre teszem, és rá sajtot.
Vagy: összekeverek lila hagymát (vékonyra szelve), aszalt paradicsomot, konzerv kukoricát, fetasajt-kockákat (ha van, sonka is mehet bele, de nem muszáj), és azt rakom vajas kenyérre.
Mindig fehér kenyeret vagy zsemlét választok, a tapasztalatom az, hogy a tömör kenyerek nem pirulnak meg eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!