Milyen jó zappehely recepteket tudtok? A neten találtam néhányat ki is próbáltam egyet kettőt, de mindegyiket utáltam.
mi a kekszeket nagyon szeretjük.
van pl. stahl juditnak csokis zabkeksze, szerintem azt te is szeretnéd. :-)
Csokis-zabpelyhes keksz
• előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
hozzávalók 4 főre
• 75 g zabpehely
• 75 g liszt
• 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
• 1 kk szódabikarbóna
• 5 dkg (fél tábla) étcsoki , durvára vágva
• 15 dkg puha barna cukor
• 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 1 tojás
• csipet só
Egyik kedvenc kekszem. Stahl Judit könyvéből.
elkészítés
1. Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.
2. Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.
3. Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is.
4. Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.
5. A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fél el kényelmesen egy normál méretű tepsin.)
6. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, pontosan 8 percre.
7. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!