Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Irnatok nekem valami jol es...

Irnatok nekem valami jol es finoman elkeszitheto zoldbab fozelek receptet?

Figyelt kérdés
Nagyon koszike.
2009. aug. 13. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

# 30 dkg zöldbab,

# 1 babérlevél,

# 1 kis fej hagyma,

# 2 gerezd fokhagyma,

# fél csokor petrezselyem,

# 5 evőkanál olaj,

# 5 dkg liszt,

# 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika,

# 1 dl tejföl,

# 1-2 evőkanál ecet,

# 1 teáskanál cukor


Elkészítés:


1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot.


2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.


3. Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.


4. Ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük. Natúr sertésszelet, csirkecomb vagy tükörtojás illik hozzá.


1 adag: 2066 kJ/6492 kcal köret nélkül

2009. aug. 13. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon egyszerűen készítem el. Felrakom főni a feldarabolt zöldbabot, a vízbe pici sót, ételízesítőt, borsot, fokhagymát rakok. A rántáshoz a lisztet megpirítom, félrehúzom, belerakok pici pirospaprikát, elkeverem tejföllel és belekeverem a zöldbabba. Rakok bele kicsi citromlevet majd megszórom apróra vágott petrezselyemmel és néhány másodpercig főzöm.
2009. aug. 13. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Én így készítem: Felteszem kevés fűszeres, sós vízben a babot (zúzott fokhagyma, tárkony, kapor) nem túl puhára főzöm, és közben a tejfölt alaposan kikeverem, és hozzáteszem a babhoz, és felforralom vele. Két kiskanálnyi étkezési keményítőt nagyon kevés vízzel (max. fél dl) kikeverem, és hozzáöntöm a babhoz. Ezzel már csak fel kell forralni, pillanatok alatt besűrűsödik. Ha túlforraljuk, nem lesz sűrűbb, hanem épp az ellenkezőjét érjük el vele. Nem hízlal mintha liszttel sűrítenénk, és sokkal kevesebb vesződséggel jár.
2009. aug. 14. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
ahány ház... Én pörkölt alapot csinálok, rárakom a zöldbabot, felöntöm vízzel, só, bors, fokhagyma, majd ha puhára főtt, tejjel elkevert étkezési keményítővel (vagy liszttel, ki mivel szereti) behabarom. A tök, krumpli, borsó főzeléket is így csinálom.
2009. aug. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 baranyi kálmanné ***** válasza:
Én felteszem főnni a zőldbabot teszek bele ,egy fél fej hagymát 1,2 girid fokhagymát ,és friss kaprot őssze vágva egy babér levelet mikor meg van egy kis tej ,tejfől és berántom rántás végén egy kis piros paprika izesitem egy kis ecetel és cukorral igy nagyon finnom ,igy a családom is megeszi a kaportol nagyon finnom lesz.
2009. aug. 14. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom mindenkinek !!!!!!!!!!!!!Minden jotkivanok!!!!!
2009. aug. 15. 16:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!