Romlott az étel a McDonalds-ban?
Bedobtak a postaládába egy csomag mcdonald-os kupont. Gondoltam egye fene, egyszer kipróbálom. Reggelit, ebédet és vacsorát is ott ettem. Régebben nem nagyon jártam gyorséttermekbe, de bevallom nagyon ízlett amit ott ettem.
Csak az a baj, hogy másnap 10percenként jártam wc-re miatta...
nem hinném, hogy romlott lenne..
esetleg van benne olyan összetevő ami a gyomroddal nem kompatibilis.
esetleg még az olajban sült krumpli lehet a felelős, mert a szokásosnál több zsiradékot tartalmaz. Nálam legalábbis biztosan az olaj okozná a hasmenést. A romlott ételnek meg általában rossz is az íze, sütéssel, főzéssel, fűszerezéssel se lehet nagyon elnyomni. Az, meg hogy minden étkezésnél romlottat tettek volna eléd, teljesen kizárt. Mert esetleg egyszer lehet romlott valami, véletlenségből, de mindig nem. Már rég bezártak volna, ha ott ennyire sűrűn lenne romlott kaja.
Nem romlott az étel.
Sőt, pont ellenkezőleg, nagyon is friss.
Szigorú szabályokat kell betartaniuk.
Pl. ha egy hamburgert 10 percig nem adnak el már dobják is ki.
Sőt előfordul olyan is, hogy nem azonnal kapod az ételt, mert el kell készíteniük.
Pl. a kedvenc, gyakran, sokszor kért ételeket csinálják szakmányban, de ha valami új van vagy amit ritkábban kérnek abból nem csinálnak sokat mert tudják, hogy kevesen kérnek és azt nem csinálnak sokszor, hogy nehogy esetleg több mint 10 percet álljon a csúszdán és ki kelljen dobni. Így olyankor ha olyat kérsz amit nem szoktak percenként csinálni akkor várni kell a frissre.
Romlott kaját nem árul a Meki.
A félreértések elkerülése végett, hogy mindenki tudja a dolgot, hogy mi zajlik a „falak mögött” leírom nektek, hogy valójában mi is zajlik a McDonald’s konyhájában:
Elsősorban a végigolvasott válaszokat egészíteném ki és javítanám:
Igen mikor elkészül egy termék (BigMac, McRoyal, Sajtburger, Hamburger, stb..) a termék kap egy kártyát ami azt jelzi mikor készült el a termék. Ez a kártya számmal van jelezve 1-12ig a falra elhelyezett óra bevan számozva fekete 1-től fekete 12-ig fekete-piros számokkal. Egy egység fekete és piros váltás között 5 perc, mind ugye tudjátok 10perc a termék lejárata azaz 2 egység…
Mikor lejár a termék akkor elvileg bekerül a selejtes a kukába……na ez nem történik meg…..
Szépen lekerül a termék a csúszda elé a csomagoló asztalra „ezt a vendég nem látja”.
Utána a csúszdánál álló ember átcsomagolja, de nem azonnal mert az feltűnő lenne…és ennyi kész az új termék…a régivel elkészítve…..micsoda spórolás….
A termékben lévő összetevők is lehetnek lejártak….erre értem BigMac ben meg a többi nagy szendvicsben a szószok, saláták…azoknak is van egy bizonyos lejárati idejük.
Szószoknak 90nap, salátáknak 7nap.
Persze mind észrevettétek a szendvicsben a saláta és a szósz sosem hideg…..mivel kint áll felhasználás előtt minimum 12órát hogy felengedjen és 48óráig tartható el szobahőmérsékelten (ebben a 12óra benne van) (temperálási idő).
Ez kisebb forgalmú éttermeknél néha kicsit gázos….ilyenkor van az hogy temperálási időt kicsit átírjuk…..előző matrica le új fel…. egyből megvan mitől lesz az embernek hasmenése…
(majonéz, farmszósz, bigmac szósz…stb…)
A sült húsokból készült szendvics mind például McChicken, Csibeburger stb…. ugye paníros húst tartalmaz. Ezek úgynevezett melegen tartóban vannak (UHC)….ezeknek is van egy 20perces lejárati idejük….ez sincs mindig betartva…
Mikor elkészül a hús akkor indítják az órát…20percre…ha ez lejár akkor sípol mind az eszeveszett…ilyenkor kell a terméket leselejtezni..aha.. persze…óra ki-be… ennyi volt…ott marad szépen a husi….
A sültburgonya is nagyon finom meg a husik amik olajban készülnek…elvileg az olaj elhasználódik.
Erre van egy bizonyos szabály…elvileg mikor este megy az olaj szűrése „ Fincsi kis Magnéziumos porral” „enyhén rákkeltő”..akkor filterezés előtt megmérik mennyire „használódott el az olaj” ez az érték elvileg egy digitális mérővel van mérve (szén-olaj arány mérés 168fokon). Ez az érték 23,5% lehet maximum, e felett az olajat cserélni kell….hogyne..mehet az tovább jó az…max mikor eszed a burgonyát kicsit szenes lesz….drága lenne rendesen cserélni az olajat….
Gondolom előttem álló 2.ik kommentelő egy műszakvezető, manager, esetleg étteremvezető volt…..
Egy volt Mekis dolgozó beszámolója!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!