Kecske húsból szeretnék kolbászt készíteni. Mivel bak kecskéből lenne, ki kell-e herélni előtte, hogy ne legyen rossz szaga a húsnak? Van öreg illetve fiatal is. Ha ki kell herélni mennyi idővel előtte?
Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 19:40
1/2 doboszoli válasza:
Mindenképpen ivartalanítani kell, hogy fel tudd használni a húst. A bakkecske különösen átható szagú tud lenni.
Kecskével nincs tapasztalatom, de kan disznónál minimum 3 hónap szükséges, hogy kitisztuljon a nemi hormonoktól, szerintem a kecskénél is legalább ennyi, vagy több.
A fiatal, (ha még nincs bakkecske szaga, tehát nem ivarérett), a vágás után azonnal zsigerelve felhasználható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!