A kakaónak pontosan melyik részeit használják fel a csokoládé készítéshez, és mi az egésznek a folyamata?
Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 06:33
1/2 anonim válasza:
Kakaóbabot és pörköléssel állítják elő, majd őrléssel tovább stb.
2/2 anonim válasza:
A kakaóbabot szüretelés után fermentálják, majd megpörkölik és megtisztítják. Ennek a ledarálásával kapják a kakaómasszát, amit aztán felolvasztanak, és szétválasztják kakaóporra és kakaóvajra - ezeket így, külön is felhasználják. A csokoládé előállításához pedig a kakaómasszát különböző arányokban keverik a kakaóvajjal (plusz tejporral, ízesítőkkel, akármivel, attól függően, hogy milyen csokoládé készül)), és jó esetben hosszasan keverik, mozgatják a masszát; de ipari méretekben lecitin hozzáadásával emulgeálják, ez helyettesíti a keverést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!