Ti a családban hogy terítetek?
Arra gondolok, hogy amikor csak a szűk család van otthon, akkor mivel terítetek? Mindig van mély és lapos tányér, kés, villa, kanál? Egyformák a tányérok, evőeszközök, vagy mindenkinek van kedvence? Hogy megy ez nálatok?
Köszi
Köszönöm a válaszokat. :)
Nagyon jól írta az egyik válaszoló, ahány ház annyi szokás.
Én nem érzem úgy, hogy állat módjára enne a családom, csak azért,mert mondjuk mindhárman különböző tányérból eszünk és sokszor tényleg nem egyszerre :(
Egyébként én a fogások között elmosom, vagyis inkább elöblítem a mélytányért. Természetesen laposat is használok, nem kell megijedni, nem ez a három tányér van itthon :) Sőt...gondolom ezért is alakulhatott az ki, hogy ki melyiket szereti.
Egyébként igen, a paprikáskruplit is lehet késsel-villával enni. Mi jó sűrű szafttal csináljuk, és most kapaszkodjanak meg néhány, azt a végén "kitunkolom" :)
Egyébként, ha saját családom lesz, én is több közös étkezést szeretnék, de az egyen étkészlethez nem fogok ragaszkodni.
Mindenki úgy eszik, ahogy jól esik neki, ez szerintem nem igényesség/igénytelenség kérdése.
Én szeretem megadni a módját, mintegy "megtisztelni" az ételt, tisztességes terítéssel, evőeszközzel.
Kés, villa akkor is az asztalra kerül, ha nincs szükség rá.
Valahogy számomra így teljes a megterített asztal.
Gyerekeimet is így szoktattam.
Egy tányérból kétféle ételt enni egymás után, nálam szentségtörés kategóriába tartozik.
Nem "puccoskodás", így szeretem.
Dobos Zoli!
Ha másféle étkezési szokást írtál volna, meg is lepődtem volna.:) A "szeretem megtisztelni az ételt" kifejezéseden sem lepődtem meg, tőled pont ezt vártam, a már sok olvasott válaszod alapján.:) És ezt ne sértésnek vedd. Imádom, ha egy kérdésnél belefutok a te válaszodba is.
Mi pl sehogy sem :D Mindenki eszik ahogy akar :D Apum fog egy tálcát és beviszi rajta az ebédet meg az evőeszközöket a szobába. Ha olyan van, akkor fogja a serpenyőt és abból eszik(túróstésztát pl). Közbe amúgy dolgozik(gépnél).
Én meg tulajdonképpen szendvicsen élek jó formán tehát "menet közben" is tudok enni, teregetés közben is simán :D Főzni nem nagyon szoktunk, úgyse fogy el.
Amúgy igen, mindenkinek van úgymond kedvenc tányérja, evőeszközei. Apumnak pl egy nagyobb evőkanala van, ő azzal szeret enni. Nekem meg pont, hogy "mini", anyukám gyerekkori kanalával eszek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!