Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti a családban hogy terítetek?

Ti a családban hogy terítetek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy amikor csak a szűk család van otthon, akkor mivel terítetek? Mindig van mély és lapos tányér, kés, villa, kanál? Egyformák a tányérok, evőeszközök, vagy mindenkinek van kedvence? Hogy megy ez nálatok?

Köszi

2012. okt. 26. 09:33
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Nagyon jól írta az egyik válaszoló, ahány ház annyi szokás.

Én nem érzem úgy, hogy állat módjára enne a családom, csak azért,mert mondjuk mindhárman különböző tányérból eszünk és sokszor tényleg nem egyszerre :(

Egyébként én a fogások között elmosom, vagyis inkább elöblítem a mélytányért. Természetesen laposat is használok, nem kell megijedni, nem ez a három tányér van itthon :) Sőt...gondolom ezért is alakulhatott az ki, hogy ki melyiket szereti.

Egyébként igen, a paprikáskruplit is lehet késsel-villával enni. Mi jó sűrű szafttal csináljuk, és most kapaszkodjanak meg néhány, azt a végén "kitunkolom" :)

Egyébként, ha saját családom lesz, én is több közös étkezést szeretnék, de az egyen étkészlethez nem fogok ragaszkodni.

2012. okt. 26. 14:10
 22/26 A kérdező kommentje:
Jut eszembe, nekem minden válasz egyformán hasznos volt, még ha egyesek személyes véleményével nem is értettem egyet, akkor is zöld kezecskét nyomtam ;)
2012. okt. 26. 14:11
 23/26 anonim ***** válasza:
már évek óta nem ettem megterített asztalnál. párommal ketten élünk, ágyban eszünk. nem is lenne hely a konyhában arra h ott együnk... de nem is hiányzik, szeretünk kényelmesen enni és közben filmet nézni. nincsenek családi összejövetelek, mert egyikünknek sincs családja.
2012. okt. 26. 16:28
 24/26 doboszoli ***** válasza:

Mindenki úgy eszik, ahogy jól esik neki, ez szerintem nem igényesség/igénytelenség kérdése.

Én szeretem megadni a módját, mintegy "megtisztelni" az ételt, tisztességes terítéssel, evőeszközzel.

Kés, villa akkor is az asztalra kerül, ha nincs szükség rá.

Valahogy számomra így teljes a megterített asztal.

Gyerekeimet is így szoktattam.

Egy tányérból kétféle ételt enni egymás után, nálam szentségtörés kategóriába tartozik.

Nem "puccoskodás", így szeretem.

2012. okt. 27. 13:17
 25/26 anonim ***** válasza:

Dobos Zoli!

Ha másféle étkezési szokást írtál volna, meg is lepődtem volna.:) A "szeretem megtisztelni az ételt" kifejezéseden sem lepődtem meg, tőled pont ezt vártam, a már sok olvasott válaszod alapján.:) És ezt ne sértésnek vedd. Imádom, ha egy kérdésnél belefutok a te válaszodba is.

2012. okt. 27. 14:12
 26/26 anonim ***** válasza:

Mi pl sehogy sem :D Mindenki eszik ahogy akar :D Apum fog egy tálcát és beviszi rajta az ebédet meg az evőeszközöket a szobába. Ha olyan van, akkor fogja a serpenyőt és abból eszik(túróstésztát pl). Közbe amúgy dolgozik(gépnél).

Én meg tulajdonképpen szendvicsen élek jó formán tehát "menet közben" is tudok enni, teregetés közben is simán :D Főzni nem nagyon szoktunk, úgyse fogy el.

Amúgy igen, mindenkinek van úgymond kedvenc tányérja, evőeszközei. Apumnak pl egy nagyobb evőkanala van, ő azzal szeret enni. Nekem meg pont, hogy "mini", anyukám gyerekkori kanalával eszek :D

2012. okt. 28. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!