Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti a családban hogy terítetek?

Ti a családban hogy terítetek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy amikor csak a szűk család van otthon, akkor mivel terítetek? Mindig van mély és lapos tányér, kés, villa, kanál? Egyformák a tányérok, evőeszközök, vagy mindenkinek van kedvence? Hogy megy ez nálatok?

Köszi

2012. okt. 26. 09:33
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Mi általában az ebédlőben eszünk, sajnos ritka, hogy együtt. De nálunk mindenkinek van kedvenc tányérja (és mindenkinek mély) és ált. abból eszik, ugyanígy az egyikünk imádja az egyik fajta evőeszközt a másik nem :)

Én még a reggelimet is a kedvenc mélyemből szoktam enni. Ha csak mi vagyunk, akkor nem mindig használok kést sem, pl. paprikáskrumplit is csak villával ettem.

Még egyszer köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)

2012. okt. 26. 10:59
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
szűk családi körben: mindenki asztalnál eszik, lehetőleg egyszerre. Ehhez nagyon ragaszkodunk, hogy legyen legalább napi egy közös étkezés (rendre a vacsora, esetleg a reggeli ami összejön). Ha valaki mégis később ér haza az már egyedül eszik, ez esetben már mindegy, hogy a konyhában vagy a szobájában. Hétvégente az ebéd mindig közös, ha valaki késne, azt megvárjuk, addig nem eszik más sem. Hétköznap a konyhában eszünk, egyszerűbb terítéket használunk, asztalterítő sincs. Hétvégente eszünk az étkezőben, ilyenkor előkerül az értékesebb teríték, asztalterítő, megfelelő italos pohár stb... Ha a nagyobb család jön, akkor minden esetben előkerül az ünnepi teríték, akkor is ha csak beugranak.
2012. okt. 26. 11:09
 13/26 Antimod ***** válasza:
100%

Igen, igyekszünk hasonló tányérokat, evőeszközöket használni.

Persze van, aki az éles késsel bánik jobban, van, aki "úri módon" a másikat szereti, ő azt kap. Ha csak ketten eszünk, akkor még "személyre szabottabb" a terítés.

2012. okt. 26. 11:33
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk a konyhában van ebédlörész, csak ott eszünk, a lakás más részeben nem. Ott viszont mindig abrosz, duplateriték, kanál-kés-villa, szalvéta és természetesen egyforma teriték.

Ez akkor is igy van, ha valaki egyedül van otthon, akkor is normálisan megteritett asztalnál eszünk.

Szerintem ez alapvetö dolog, hogy ne úgy együnk, mint az állatok, hanem kultúremberek módjára.

2012. okt. 26. 11:37
 15/26 anonim ***** válasza:
25%
na a trollok jól le pontoztak.
2012. okt. 26. 11:49
 16/26 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóval teljes mértékben egyet értek. Nálunk is hasonlóan zajlanak az étkezések.
2012. okt. 26. 11:49
 17/26 anonim ***** válasza:

Mi négyen vagyunk. Anya, apa, én, és a bátyám. Hétvégén szinte mindig együtt eszik a család az asztalnál, reggelit, ebédet (főleg azt) és vacsorát is. A hétköznapokat elég nehéz lenne egyeztetni... valaki 2-kor ér haza, valaki éjszaka, stb.. szóval hétköznap mindenki úgy eszik ahogy akar. Asztalnál egyedül vagy a szobájába tévét nézve. Értelemszerűen. Hisz hétköznap nem vagyunk együtt, nincs kivel enni az asztalnál.

De a hétvégi, terített asztalnál étkezés és beszélgetés az meg van szerencsére! :)

2012. okt. 26. 11:56
 18/26 anonim ***** válasza:
55%

Paprikáskrumplit csak villával?

Miért,lehet késsel is vagy mi?

Ha elég zaftos,képes vagyok kanállal enni

2012. okt. 26. 12:27
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi igazán szűk család vagyunk: a féjem, a tinédzser lányunk és én. Leginkább csak a vacsorát fogyasztjuk együtt, mert napközben, nem vagyunk otthon. Azt viszont mindig együtt esszük ( nálunk az a főétkezés, rendszerint leves és második.), az étkezőben megterített asztalnál, rendesen megterítve. Alátét, mély tányér, lapostányér, kés, villa, kanál, szalvéta.

Mi egyforma tányérból és egyforma evőeszközzel eszünk, szalvétának pedig éttermi szalvétát szoktam venni.

Ez egyáltalán nem flancolás, ezt mi így szoktuk meg, ez nekünk igy természetes, mi igen egyszerű emberek vagyunk, igen szerény jövedelemmel, ezzel szerintem ez nincs összefüggésben.

Vacsorakor már nem sietünk sehova, akkor ráérünk kényelmesen, elbeszélgetve megvacsorázni. Nekünk ez ilyen körülmények között esik jól. De szerintem ez nyilván szokás kérdése, illetve ki milyen példát látott otthon.

Én egy kisfaluból származom, egyszerü parasztszülők gyermeke vagyok, de mi otthon is, 30 évvel ezelőtt is együtt vacsoráztunk terített asztalnál. Jó, nem volt alátét mert lemosható volt az asztalterítő, és lehet nem volt 5 egyforma mély és lapos tányér mert már eltört belőle, de az hogy együtt ülünk le vacsorázni, a nap fénypontját jelentheti, mert jól elbeszélgetünk közben.

Én egyébként ha teljesen egyedül eszek akkor is késsel-villával eszek mert nekem egyszerűen úgy kénylemes. És nem esik jól a mély tányérból megenni a másodikat.

De ahány ház, annyi szokás.

2012. okt. 26. 13:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ketten vagyunk a férjemmel. Együtt szoktunk enni. Megteríteni nem szoktunk, csak az evőeszközt rakjuk az asztalra. Az ennivalót pedig kiszedjük még a konyhában, mikróban megmelegítjük, és úgy kerül az asztalra az ebédlőben. Máshol nem szoktunk enni. Kedvenc leveses tányérunk mindkettőnknek van, különböző, de ezt leszámítva egyformában, és egyformával eszünk. Előfordul, hogy a másodikat a levesesbe szedjük. Mondjuk ha színben, ízben nem passzol a második a leveshez, akkor persze nem szedjük bele a leveses tányérba. Vagy ha a második fogás valami sült, körettel, azt is lapos tányérba szedjük.

Ha véletlen egyedül eszünk, akkor is az ebédlőben. Nagyon-nagyon ritkán szoktunk a szobában, a tv előtt enni. Ha pizzát, vagy valamit rendelünk, és olyan hangulatunk van. De akkor is tálcára rakjuk.

2012. okt. 26. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!