Mit fözzek holnap?
Valami olyan levesféle kellene, ami egytálételként is jó, vagy leves és nem olaszos tészta, vagy hasonló egyszerübb dolog.
Semmi ötletem sincs, ami nem megszokott, hanem valamennyire különleges, de mégsem drága.
Minden tippet elöre is köszönök.
chilis bab - ma ez volt nálunk:)
Sajtos kelbimbó.
Csőben sült brokkoli.
frankfurtileves, szilvásgombóc
gulyásleves, derelye lekvárral
sertésraguleves, rakotttészta
babgulyás, sajtos, sós perec
halászlé fokhagymás cipóval
lencsegulyás, túróstészta
paradicsomleves, gombával töltött csirkerolád karottás rizzsel
tojásleves, rizseshús céklasaláta
sütőtökkrémleves piritott tökmaggal, resztelt máj krumplipürével
zöldségleves, citromos halfilé sörös bundában, rizs
Pásztortarhonya?
Én ma azt készítek. :)
1.) Veszek egy zacskó mexikói zöldségkeveréket, (ha nagyon spórolnom kell, akkor csak egy üveges borsót, mert ez olcsóbb és ezt már főzni se kell). A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket megfőzöm enyhén sós vízben. Ha üveges borsót használok a mexikói zöldség helyett, akkor csak leöntöm róla a levét.
Felkarikázok 5 db virslit, majd kevés olajon szép pirosra sütöm.
Kifőzök egy csomag tarhonyát.
Végül az egészet egy nagy fazékban összekeverem és ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal.
Kb. így néz ki, csak ebbe még képzeld bele a felkarikázott, pirosra sütött virsliket. :)
Mi az alföldön így főzzük a paraszt-tarhonyát. Ha nincs füstölt kolbászod, megteszi a virsli is. Én pl. személy szerint csak "szűzen", kolbi nélkül főzöm, mert úgy szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!