Hogy készül az intstant kakópor?
Figyelt kérdés
2012. okt. 13. 15:54
1/2 TappancsMancs válasza:
Az alap módszer a normál kakaópor (a keserű féle), cukor, vaníliás cukor. Amitől instant lesz az a szőlőcukor. Biztos ettél már szőlőcukrot és észrevetted, hogy nedvesség hatására hirtelen oldódik-folyósodik. Na alap recept szerint szőlőcukor kell bele olyan mennyiség a porcukor egy része helyett, amitől az édessége marad megfelelően, de van benne elég a gyors oldódáshoz. Ki is próbálhatod otthon. A csúcstechnikás instant kakaóporba persze már jóformán bármit beletesznek az állaga, íze vagy oldódása miatt. De az alapja a szőlőcukor amit régebben rá is írtak mint összetevőt.
2/2 TappancsMancs válasza:
Mi már húsz éve itthon csináljuk. :) 4 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál szőlőcukor, 8 evőkanál porcukor arányokkal. Plusz vaníliás cukor ízlés szerint. Elegendő alaposan elkeverni átszitálással. Mi egy sűrű tésztaszűrőn szitáljuk át hogy ne legyen csomós egy nagy tálban. Aztán egy instant kakaóporos dobozba töltjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!