Túlzott mértékű Cola fogyasztás + dohányzás eredménye mi lehet? Mennyire van rossz hatással a szervezetre?
Kérem, csak komoly érvekkel válaszoljatok.
A páromnak tegnap kicsúszott a száján, hogy a munkahelyén napi 1.5-2l kólát elfogyaszt. Én erről eddig nem tudtam. Emellett dohányos is, napi fél dobozzal szív el.
Megpróbáltam rábeszélni, hogy néha fogyasszon vizet is, de állítása szerint 16 éves kora óta, azaz majdnem 10 éve! ez a napi rutinja. VÉleményem szerint nála már enyhe függőség alakult ki a kóla iránt, azonban ő nem akar rajta magától változtatni, mert akkor " nincs energiája" meg "a víz ízetlen", stb. Megígérte, hogy az aggodalmam miatt megfontolja a kérésem.
Érvekre volna szükségem a túlzott kólafogyasztás hátrányos hatásairól, akár a dohányzással összefüggésben is.
(a dohányzásról külön írjatok, ő maga mondta, hogy ha gyermeket várok majd, erről élből letesz).
A túlsúlyosság nem érv, a párom kifejezetten vékony alkat a sok cukorbevitel ellenére is (valamint a kóla cukortartalma a napi ajánlott bevitel 28%-a, ami nem olyan vészes, ráadásul azt megígérte, hogy ezentúl zérós kólát fogyaszt majd).
Tehát ha ezen felül vannak súlyosabb egészségkárosító hatásai, arról szívesen hallanék!
szerintem jogosan aggódsz.
egy ismerősöm szintén nagy kólafogyasztó volt, és ő megcsinálta a fogas tesztet egy tejfoggal, azt hiszem, azt mondta, hogy a tejfog pár nap alatt eltűnt a kólából. azért ő továbbra is itta a napi másfél liter kólát, nem zavarta a dolog...
nem tudom, azóta mi van vele, évek óta nem láttam.
az egyik ismerősömnek, aki sok kólát iszik, de a nápolyit is szereti, gyakorlatilag az összes foga rohad. borzasztó, mikor mosolyog. egyébként nem csak a fogból, hanem a testében levő csontokból is kivonja a kalciumot a kóla, tehát a csontok törékenyebbek, sérülékenyebbek lesznek.
2 liter kólában rengeteg cukor van, miért gondolod, hogy az nem sok? valójában semennyi finomított cukorra sincs szüksége a szervezetnek, elég az, ami a normál táplálkozás mellett bejut a szervezetbe. ezért már egy kockacukor is sok! 2 liter kólában meg tényleg rengeteg cukor van, pontos adatot nem tudok, de a neten biztos megtalálod. emellett írd be a google-ba, hogy a cola ártalmai, sokmindent fogsz találni, nem csak a közismert szövegeket.
esetleg ezt nézesd meg a férjeddel:
Köszi a válaszod, mindenképpen megnézetem vele :)
Egyébként azóta tartja a napi fél liter mennyiséget kb, mellé vizet és gyümölcslét iszik...kezdetnek nem rossz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!