Milyen gombák ezek? Többi lent.
Figyelt kérdés
Az első képen látható gombát sehogy sem tudom azonosítani, a többi 3-képen lévőkben sem vagyok biztos... valaki ötlet?
2012. okt. 7. 12:49
2/10 A kérdező kommentje:
nem hinném, az első kép alattit kidobtuk mert nem szimpatikus, a másik képeken lévő szerintünk, szegfű-gomba, de nem tuti...jó lenne ha biztosra tudnánk
2012. okt. 7. 13:14
3/10 anonim válasza:
Szerintem jobban jársz, ha elviszed piacra gombaszakértőhöz. Ingyen átvizsgálja.
4/10 anonim válasza:
Az a biztos, ha nem esztek vadon leszedett gombát. Ezt már óvodában megtanítják a gyerekeknek, és nem véletlenül. A gombák igen szeszélyesek, sosem tudhatod biztosra, milyet szedtél le. Vannak nagyon hasonlóak, vannak keveredések, ha csak egy darab a 100-ból mérgező, akkor már baj van. Sokkal egyszerűbb bemenni a boltba és venni egy adag sampiont vagy akármit.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de a kérdésre is kérnék néháyn tippet ha már ennyit fáradtam a leszedésükkel..
2012. okt. 7. 13:25
6/10 anonim válasza:
Őzlábgomba az 100%, hogy nem.
De szerintem nem is szegfűgomba.
Ha szegfűgomba lenne akkor vékonyabb lenne a tönkje meg ilyen barnás színe lenne a gombának és vékony gomba ez.
7/10 anonim válasza:
Szép is lenne, ha mindenki csak bolti gombát enne! Egész nyugodtan szedjél vadon élő gombát, de amit nem ismersz fel 100%-ig azt vidd el gombavizsgálóba!
Gyors és szakértő válaszra pedig itt számíthatsz:
8/10 anonim válasza:
Nem őzláb, nem szegfű, sajna a képminőség miatt nem is merném határozni :( Nem jönnek ki a színek, ill. nem tudom a termőterületet. Az első a mérgező parlagi tölcsérgomba is lehet akár. A többinél elsőre a tarló- és rétgombák között keresgélnék, de vagy vidd el vizsgálóhoz, vagy dobd ki :)
9/10 A kérdező kommentje:
Megettük és semmi bajunk nem lettm sőt még finom is volt...egyébként köszönöm a válaszokat! :)
2012. okt. 10. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!