Mit csináljak? Ez borzalmasan undorító! (penész)
Sütöttünk és a tepsiben maradt olajat nem öntöttük ki, és én beraktam a sütőbe. Elfelejtettem kivenni, és most ki akartam venni és vastag penészréteg van benne!!! Most mit csináljak? Legszívesebben kidobnám az egészet a kukába :S
Nem tudom mit tegyek, a szüleimnek meg se merem mutatni :S :S :S Valaki adjon valami tanácsot :S Nem tudom hogy a tepsi belefér-e a kukába :S :(((((
Miért nem takarítod ki? Fogj egy kést, vagy valamit amivel ki lehet kaparni és kész...
Ha sokáig vársz majd kimászik belőle a Penészszörny és ott fog szaladgálni körülötted :DD:D
De hát undorító! Meg hát mivel mossam el utána? Az se biztos hogy használható ezek után a tepsi :S És ha késsel kaparom ki akkor a kés is penészes lesz.
Írjatok valamit ötletel :S :S :S
1. A tepsit kidobni hülyeség, meg utána hiányzoni is fog a háztartásból.
2. A benne maradt olajat+penészt papirtörlövel töröld a kukába, többször egymás után, amig nem marad a tepsiben.
3. Utána forró vizet önts bele (a legjobb a fürdökádban, mert ott elég helye van), önts bele mosogatószert és áztasd fél órát.
4. Öntsd ki vizet és ecetsavval mosogasd ki (nem árt az ablakot elötte kinyitni, mert az ecetet nem jó belélegezni meg vegyél fel gunokesztyüt is), utána többször alaposan öblitsd át tiszta vizzel.
5. Ettöl minden penészmaradvány elpusztult, és a tepsi rendesen használható.
Oké, undorító. És? A kényeskedő nyafogástól nem fog megtisztulni a cucc...
Tepsit feltöltöd forró vízzel, teszel bele egy jó adag domestos-t, és hagyod felázni. Ha meglazult, vizet leöntöd, fogod a mosogatószivacsot meg a mosogatószert, és szép tisztára elmosod.
Ne dobd ki, annyit nem ér az egész. Ha utána ecettel kimosod (meg persze azután mosószerrel), semmi sem marad a penészből.
Ez az élet, sajnos. Fogj gumikesztyűt és takarítsd ki. Először önthetsz bele egy kis vizet, utána meg azt a WC-be öntöd. Lehet, már ezzel is kijön. Esetleg ha van nyeles mosogatókefétek azzal is kikefézheted. Utána azt érdemes kidobni.
Csináld meg, ne menekülj el a problémától, hidd el, erősebb leszel utána. :)
Jajjj, fúúúj, koszimoszis lett valami és én nem akarooook hozzányúlni, mert biztos leprás leszek tőle, jajjj, mi legyen?
Hát mosd el, hülyegyerek!
Raktam bele szódabikarbóna+ecet+forró víz kombót, most megy másodjára ezzel az áztatása. Utána mehet sima mosogatószerrel? Vagy domestossal kell?
Köszi 7-es, most hogy haladok vele tényleg kicsit erősebbnek érzem magam :) Meg azoknak is köszi, akik normálisan válaszoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!