Hogyan is tudnék kávét főzni?
az elsö az,hogy milyen kávéfözövel szeretnél fözni??
Kotyogó,express fözö,vagy csak egy egyszerü tea-káve´fözövel.
Ha alulra akarod önteni a vizet,gondolom,hogy kotyogóval.Akkor igen beleöntöd a vizet,felülre a szürösbe teszed a kávét,nem túl púpozva,de tele és lenyomkodni.Fel teszed föni,majd ha kifött ,nem jön több káve´,készen van.
Én úgy szoktam a kotyogósban, hogy az alsó részben belül van egy x jelölés, és mindig addig töltöm tele vízzel. A szűrőbe meg 2 kis fa kanálkányi kávét teszek, és jól lenyomkodom, tömörítem egy fém tetővel. Erre azért van szükség, mert minél lassabban folyik át a víz a kávén, annál erőteljesebb íze lesz. Ennél több kávét nem szoktam belerakni, mert akkor nagyon erős lesz. Persze az sem mindegy, hogy milyen az a kávé. Ugyan nem olcsók, de nagyon finomak pl. az Illy, meg a Segafredo kávék. Ha erősnek találod, legközelebb tegyél bele kevesebb kávét. A legjobb, valami mérce, amivel mindig ugyanannyit tudsz beletenni.
Ha hallod, hogy elkezd "kotyogni", ilyenkor jön már fel a víz az alsó részből, akár le is húzhatod a tűzhelyről, mert a nyomás úgyis felnyomja az összes vizet. Otthagyni nem tanácsos, mert a guminak nem tesz túl jót.
Amire mindenképp figyelj, hogy főzés előtt mindenképp tedd rá a felső szűrőt és a gumigyűrűt, és a felső részt rendesen rácsavard, mert különben nem lesz túl szép utána a konyhád.
Lenne egy kérdésem kávéfőzéssel kapcsolatban... Lehet sima kávéporból bögrében forró vízzel kávét csinálni? Egyik ismerősöm azt mondja ő úgy csinálja a kávét.. hogy Bögrébe tesz egy 3in1-et majd 4 kiskanálnyi "erős kávét" és felönti félig forró vízzel a bögrét... Na most az az erős kávé az azt mondja, hogy ilyen --> [link] ...
Ezt én úgy tudom, hogy csak kifőzve szabad inni. Nem? Ezt szüleim ki szokták főzni, és aztán kidobják vagy felhasználják mindenféle dologra... de nem szokták meginni.. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!