Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan is tudnék kávét főzni?

Hogyan is tudnék kávét főzni?

Figyelt kérdés
meg szeretnék tanulni kv-t főzni, de még sosem csináltam. szóval abba a szűrő részbe kell tennem a kv-t, alulra pedig a vizet?és mennyi kv-t kell beletenni, púpozottan vagy épphogy tele legyen? ha csak félig rakom akkor fele olyan erős lesz a kv, vagy mindenképp tele kell rakni? és vizet mennyit kell oda alulra, egészen szinültig? ha így megvan öszerakom és már lehet is főzni? honnan tudom ha már lefőtt? úgy értem hogy rotyog igen, de kb mikorra tudni hogy az összes vizet felhasználta és még nincs alul? köszi a válaszokat
2009. aug. 3. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az elsö az,hogy milyen kávéfözövel szeretnél fözni??

Kotyogó,express fözö,vagy csak egy egyszerü tea-káve´fözövel.

Ha alulra akarod önteni a vizet,gondolom,hogy kotyogóval.Akkor igen beleöntöd a vizet,felülre a szürösbe teszed a kávét,nem túl púpozva,de tele és lenyomkodni.Fel teszed föni,majd ha kifött ,nem jön több káve´,készen van.

2009. aug. 3. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
nem az a fajta amiből ki is folyik ha lefőtt csak felmegy a kész kv a fenti részbe
2009. aug. 3. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Az is kotyogó.Amikor látod,hogy több kávé nem jön ki a kifolyó csövön akkor kész.
2009. aug. 3. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam a kotyogósban, hogy az alsó részben belül van egy x jelölés, és mindig addig töltöm tele vízzel. A szűrőbe meg 2 kis fa kanálkányi kávét teszek, és jól lenyomkodom, tömörítem egy fém tetővel. Erre azért van szükség, mert minél lassabban folyik át a víz a kávén, annál erőteljesebb íze lesz. Ennél több kávét nem szoktam belerakni, mert akkor nagyon erős lesz. Persze az sem mindegy, hogy milyen az a kávé. Ugyan nem olcsók, de nagyon finomak pl. az Illy, meg a Segafredo kávék. Ha erősnek találod, legközelebb tegyél bele kevesebb kávét. A legjobb, valami mérce, amivel mindig ugyanannyit tudsz beletenni.

Ha hallod, hogy elkezd "kotyogni", ilyenkor jön már fel a víz az alsó részből, akár le is húzhatod a tűzhelyről, mert a nyomás úgyis felnyomja az összes vizet. Otthagyni nem tanácsos, mert a guminak nem tesz túl jót.

Amire mindenképp figyelj, hogy főzés előtt mindenképp tedd rá a felső szűrőt és a gumigyűrűt, és a felső részt rendesen rácsavard, mert különben nem lesz túl szép utána a konyhád.

2009. aug. 9. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Szabo Zolka válasza:

Lenne egy kérdésem kávéfőzéssel kapcsolatban... Lehet sima kávéporból bögrében forró vízzel kávét csinálni? Egyik ismerősöm azt mondja ő úgy csinálja a kávét.. hogy Bögrébe tesz egy 3in1-et majd 4 kiskanálnyi "erős kávét" és felönti félig forró vízzel a bögrét... Na most az az erős kávé az azt mondja, hogy ilyen --> [link] ...

Ezt én úgy tudom, hogy csak kifőzve szabad inni. Nem? Ezt szüleim ki szokták főzni, és aztán kidobják vagy felhasználják mindenféle dologra... de nem szokták meginni.. Köszönöm!

2012. nov. 18. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy az ismerősöd a kávézaccot megissza. Szerintem úgy gondolhatta, hogy a lefőzött kávét önti hozzá, nem?
2012. nov. 19. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!