A cukor régebben hogy hogy csak a királyok asztalán volt megtalálható?
Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, mert ma már alap dolog, hogy egy konyhában van cukor. Vagy kristály vagy porcukor.
Régebben hogy hogy nem így volt?
2012. szept. 25. 19:10
1/5 anonim válasza:
Tudod a fejlődés. Valamikor a királyoknak is ritkán volt a palotába WC. Sőt coca-kólát se ittak.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát de nem modern találmányokra vagy készítményekre gondolok. Mert régen ezek nem voltak (vízöblítéses WC), de cukor az régen is volt.
2012. szept. 25. 19:23
4/5 anonim válasza:
Mert nem tudtak sok cukrot készíteni amíg a kémia nem fejlődött odáig hogy kitalálták a vákuumbepárlást.Ugyanis atmoszferikus úton nem lehet kristályosra bepárolni a cukorlét.Csak a napon kikristályosott cukor volt szilárd.A többit folyékonyan használták.
5/5 Phoney válasza:
Meg mondjuk nem is nagyon erőltették, mert a méz sokkal egyszerűbb (és sok felhasználási célra finomabb) alternatíva volt. A kristálycukor csak akkor lett igazán elterjedt, mikor az ipari előállítása miatt olcsóbbá vált a méznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!