A Taurin valóban bika ondó? :O
Figyelt kérdés
tegnap a national geographicon ment egy film ahol a bikákkal foglalkoztak.Egyszer megszólalt az ürge ,hogy a bika ondó másik neve a taurin.és mivel én sokat iszok energia italt amibe 100ml enként 400mg taurin van most nem tudom ,hogy mi is van.Bika ge.i lenne az energia italba vagy mi a ?:Olégyszi irjátok meg mert ez elég furi(legalább is nekem)2009. aug. 2. 18:46
21/23 anonim válasza:
am meg nincs annyi bika ami elég lenne ennyi energiaitalhoz -.-"
22/23 anonim válasza:
Először 1824-ben ökör epéből nyerték ki, így kapta a Taurin nevet, a görög tauros szóból, ami a németben bikát jelent. A taurin egy amino-etánszulfonsav, amely a szervezet számos anyagcsere folyamatában részt vesz.
Az ember számára ez a taurokolsav, a tauro kenodezoxikolsav nevű epesavak képződéséhez szükséges, ez fontos segédanyag a zsír emésztéséhez. A zsírban és koleszterinben gazdag táplálkozás során a taurin segíti a magas vérzsír érték süllyedését. Sőt a szívben és a szemekben szabályozza a kalcium-önszabályozást.
23/23 Salamon Bálint válasza:
Szintetikusan gyártják, nem állatokbol nyerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!