Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mustot hogyan tartósítsak?

Mustot hogyan tartósítsak?

Figyelt kérdés
A szalicilt kivonták a forgalomból állítólag és szintén állítólag egészségkárósító,tehát így nem. A nátrium benzoátot én nem szeretem, szerintem büdös,és egyébként is azt olvastam,hogy c vitamin jelenlétében benzollá alakul,tehát így sem. Szorbinsavat is vettem,de valahogy nem vált be, a befőttjeim vígan romlanak,sajnos nagy %-ban,tehát így sem.Káliumszorbátot meg nem lehet kapni.Hőkezeléssel nem szeretném,mert akkor meg főtt íze lesz a mustnak.Kb 20 litert szeretnék eltenni télire,azaz ennyit nem tudok lefagyasztani sem. Van-e valakinek valamilyen megbítható,jó módszere?

2012. szept. 22. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Kálium-szorbáttal lehet tartósítani, ezt erre találták ki. Borászati szakboltban lehet kapni, de szerintem gyógyszertárban is.
2012. szept. 22. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A borkén porra nem gondoltál? Hisz azzal fixálják a bort.

Ha mindegyik vegyszer rossz akkor nem tudsz eltenni!

Amúgy a mustban hol van annyi C vitamin hogy benzol keletkezne? És 70 fok körül keletkezhet benzol ha van C vitamin.

2012. szept. 22. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk még lehet kapni szalicilt.
2012. szept. 23. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!