Megennétek a tescos májast? Kitudja mik lehetnek benne, hiszen pépes valami és bármi bele kerülhet. Vagy ettetek már? Milyen?
Miért, a pápai májas az nem pépes valami? De... Sőt jó esetben ugyanarról a futószalagról jön le az egyik, mint a másik, csak a csomagolása más... Ugyanúgy az előírások betartásával készül a teszkós is, csak az "nagy mennyiségben".
Én ettem már, és szerintem ehető. Friss kenyérrel kifejezetten jó íze van!
mi vettünk!
Egyszer folyós,másszor meg kemény.Én megundorodtam tőle,de van aki szereti.
Szia! Élelmiszeripari technikumban külön tételként tanultuk a kenőmájasokat.
Nem a márkától függ, hogy ehető-e. Ami a csomagolására van írva, az csak a fele annak, amit tartalmaz. Nem írom le, mit tartalmaz, mert sokan megundorodnának tőle. Addig örülj, míg nem tudod!És ez független attól, hogy Pickes v. Tescos.
Egyébként a Tescosat is az egyik nagy cég gyártja, ugyanúgy, mint a többi Tesco terméket /pl. Tej-Mizo/
Én szeretem a Tescos májast, semmi gond vele.
maszatka
Szia!
A májasban a máj aránya 25%. Ízének jellegét elsősorban a bors és vöröshagyma adja, ezenkívül nagy mennyiségű nitrites pácsót is tartalmaz és tejfehérjét is. A kenőmájas kiindulási anyagai: a sertéshús, a sertésfejhús, a sertés-véreshús, az ehető belsőségek és a gyártási szalonna. Májas megnevezést pedig csak akkor kaphat egy termék, ha a felhasznált máj aránya legalább 12%.
A gyártási vagy ipari szalonna, sertésbőrke, sertéshús mellett továbbá a májas sertéslépet is tartalmaz. Abban a hitben tehát, hogy sertésmájat eszünk, valójában egy másik belsőséget, lépet is etetnek velünk. A sertés kenőmájasok valódi összetételére már csak azért is érdemes felhívni a figyelmet, mert sokan, akik sertéshúst egyáltalán nem esznek, a májasokat szívesen fogyasztják.
A BAROMFIMÁJASOK összetevői: sertésbőrke, sertéshús és a sertésszalonna. Ráadásul tekintélyes mennyiségben lehetnek jelen.
Biztos, hogy tudni akartad?
Sertésbőrke a hivatalos megnevezése a sertésbőrnek.
Ipari szalonna pedig az, amit nem vennél meg a boltban soha... , tehát a zsírmócsing szebben nevezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!