Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megennétek a tescos májast?...

Megennétek a tescos májast? Kitudja mik lehetnek benne, hiszen pépes valami és bármi bele kerülhet. Vagy ettetek már? Milyen?

Figyelt kérdés
2009. aug. 1. 17:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Miért, a pápai májas az nem pépes valami? De... Sőt jó esetben ugyanarról a futószalagról jön le az egyik, mint a másik, csak a csomagolása más... Ugyanúgy az előírások betartásával készül a teszkós is, csak az "nagy mennyiségben".

Én ettem már, és szerintem ehető. Friss kenyérrel kifejezetten jó íze van!

2009. aug. 1. 17:20
 2/13 anonim válasza:
Sokan ódzkodnak a tesco- márkás dolgoktól. Én is így voltam, amíg több dolgot ki nem próbáltam. És nem is rossz. Természetesen vannak jobb márkák is egyes áruk körében, de ez sokban függ attól, hogy ki mennyit szán rá. És "elmondanám", hogy nagyon meglepődtem, amikor végre idén januárban kijutottam a Párommal Londonba. Ugyanis ott a tesco nemzeti márka! És sokan vásárolnak ott tesco márkás termékeket. Legyen az élelmiszer, vagy bármi. Tudom, hogy ezt Mo.-on gyártják, de akkor sem kell annyira leírni, csak azért mert tesco-s. Úgyhogy szerintem nyugodtan meg lehet enni azt a májast. Én is ettzem már. Nem olyan rossz. És ha az engedélyt megkapta, miért ne vegyen belőle az ember?
2009. aug. 1. 17:31
 3/13 anonim válasza:

mi vettünk!

Egyszer folyós,másszor meg kemény.Én megundorodtam tőle,de van aki szereti.

2009. aug. 1. 17:41
 4/13 anonim ***** válasza:
ne a csomagolást nézd, a gyártót. A teszkós téliszalámit pl a herz gyártja.Ennyi erővel a pick szalámit se biztos h meg kéne enni, ki tudja mi van benne....
2009. aug. 1. 17:50
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia! Élelmiszeripari technikumban külön tételként tanultuk a kenőmájasokat.

Nem a márkától függ, hogy ehető-e. Ami a csomagolására van írva, az csak a fele annak, amit tartalmaz. Nem írom le, mit tartalmaz, mert sokan megundorodnának tőle. Addig örülj, míg nem tudod!És ez független attól, hogy Pickes v. Tescos.

Egyébként a Tescosat is az egyik nagy cég gyártja, ugyanúgy, mint a többi Tesco terméket /pl. Tej-Mizo/

Én szeretem a Tescos májast, semmi gond vele.

maszatka

2009. aug. 1. 17:57
 6/13 A kérdező kommentje:
maszatka! azt mondod nem írod le miket tartalmaz, de én igenis kíváncsi vagyok mi van még benne! kérlek válaszolj!
2009. aug. 1. 18:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A májasban a máj aránya 25%. Ízének jellegét elsősorban a bors és vöröshagyma adja, ezenkívül nagy mennyiségű nitrites pácsót is tartalmaz és tejfehérjét is. A kenőmájas kiindulási anyagai: a sertéshús, a sertésfejhús, a sertés-véreshús, az ehető belsőségek és a gyártási szalonna. Májas megnevezést pedig csak akkor kaphat egy termék, ha a felhasznált máj aránya legalább 12%.

A gyártási vagy ipari szalonna, sertésbőrke, sertéshús mellett továbbá a májas sertéslépet is tartalmaz. Abban a hitben tehát, hogy sertésmájat eszünk, valójában egy másik belsőséget, lépet is etetnek velünk. A sertés kenőmájasok valódi összetételére már csak azért is érdemes felhívni a figyelmet, mert sokan, akik sertéshúst egyáltalán nem esznek, a májasokat szívesen fogyasztják.

A BAROMFIMÁJASOK összetevői: sertésbőrke, sertéshús és a sertésszalonna. Ráadásul tekintélyes mennyiségben lehetnek jelen.

Biztos, hogy tudni akartad?

2009. aug. 1. 20:22
 8/13 anonim ***** válasza:
A sertésbőrke, az nem sertésbőr? vagy miért bőrke?
2009. aug. 2. 16:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Ja ,és mi az ipari szalonna?
2009. aug. 2. 16:17
 10/13 anonim ***** válasza:

Sertésbőrke a hivatalos megnevezése a sertésbőrnek.

Ipari szalonna pedig az, amit nem vennél meg a boltban soha... , tehát a zsírmócsing szebben nevezve.

2009. aug. 2. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!