Mit főznél 770 forintból?
Tippeket szeretnék gyűjteni, ami általában kijön ennyiből!
Köszönöm!
rakott sonkás tészta zöldségekkel (pár szelet gépsonka, vagy parízerrel, virslivel is lehet vegyes zöldség)
virslis rizs :D (felkarikázod a virslit és megfőzöd a rizzsel) amúgy ez nagyon finom, főleg ha delikáttal fűszerezed meg
spenót, sóska, tökfőzelék, borsófőzelék, vajbabfőzelék, lencsefőzelék, krumplifőzelék, káposztástészta, krumplistészta, paprikáskrumpli
csirke far-hátból készült pörkölt jó nagy nokedlidarabokkal
vadnyúlpörkölt, ha elütöd, vagy találsz egyet az úton hazafelé jól jön szűkebb napokra :D
veszel valami mirelit kaját pl. nudli, lekváros, túrós derelye, gombóc stb. (persze tescos, coopos, sparos stb minőségű a legolcsóbb általában, és azért ehető is :) )
Piacon* veszel egy kis fej vöröshagymát és fél kiló csiperkegombát. Kell még egy nagy doboz tejföl és rizs vagy krumpli. Remélhetőleg, a többi hozzávalót megtalálod otthon.
Kevéske olajon megpirítod az apróra vágott hagymát és rádobod a megtisztított, felkockázott gombát. Hintsd meg egy kevés pirospaprikával. Várd meg, amíg a leve valamennyire elfő és megpuhul a gomba. Sózd, borsozd**, a tejfölbe keverj egy kanál lisztet és ezt add hozzá - keverd simára. (Érdemes előtte levenni a tűzről. Nem kell kihűlnie, csak egy picikét nyugodjon meg: így könnyebben bele lehet forgatni a tejfölt.) Ezután én még egy nagyon picikét a tűzön tartom, forrjanak össze. És kész.
Rizst szoktunk hozzá főzni, de az utóbbi időben anyám rászokott a főtt krumplira - azzal is nagyon finom.
*Megéri elmenni a legközelebbi piacra, sokkal jobb áron van a gomba, kimérősen, mintha tálcásan vennéd. :)
**Ha találsz otthon még valami fűszert, szórhatsz bele egy keveset, én pl. tegnap találtam egy icike-picike csilipaprikát, azt vágtam finomra és még a gomba puhulásánál beletettem.
Ööö, mennyibe kerül?
Hát nézzük...
fél kiló gomba: kb. 200-300 Ft
nagy tejföl: 250 Ft
1 kg rizst 200 Ft-ért vettem (na persze nem kell ennyi belőle! :D), 1 kg krumplit láttam már 100 Ft-ért.
egy-két kanál olajba, picike fej hagymába és egyebekbe már nem halsz bele! :)
Rántott cukkini rizzsel, krumpli pürével
Töltött tojás
Tojásos nokedli salátával
Rántott zöldségek hagymakarikák, gomba, patisszon...
Zöldség fasirtok
bármilyen sós vízben megfözött zöldség
lisztel, tojásal, füszerekkel eldolgozod forró olajban sütöd (lecsöppögtetett konzerveket is használhatsz)
Tészta, rizs szószokkal
1 hagymát piritasz. rá 3-5 ek. pari püré vagy 2 dl tejszin
0,5 dl víz, füszerek addig fözöd míg rotsogni kezd, 1 adag tésztát vagy rizst bele keversz
fűszerezheted mustáral, tormával, szójaszószall, curryvel...
tejfölös krumpli
kisebb krumplikat kereszt alakban mélyen bevágsz, sózol
pici víz alá, 10 perc a mikroban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!