Aki sok mindent el tesz télire fagyasztóba, kérdezhetek? Meg éri-e bekapcsolni egy 3 fiókos mélyhűtőt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha sok mindent teszel bele,akkor megéri. Nekem nem csak zöldségek stb. vannak a mélyhűtőben,hanem sok főtt étel,kalács stb. Így nincs gondom a mit főzzek ma kérdéssel.
Sokkal kevesebb dolgot kell venni az üzletekben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha alaposan megnézed, az valószínűleg csak 2,5 fiók.
Igen, megéri, bár lehet, hogy már be kellett volna kapcsolni júniusban, mert:
júniusban kellett bespájzolni a télire való zöldborsót, júliusban a zöldbabot, karalábot, aug-ban már lehetett a tököt, karfiolt, zöldpaprikát, paradicsomot, majd még jön a répa-gyökér, petrezselyem. Bár ezekből még sokmindent tudsz pótolta (talán a borsó kivételével mindent), ezért még most sem vagy vele elkésve.
A gyümölcsökből is rengeteget lehet télire lefagyasztani, ilyenkor sokkal olcsóbbak ezek a dolgok, mint majd télen, amennyiért hozzájutsz, ha egyáltalán hozzájutsz.
Nekem gyakorlatilag másfél fiókos a fagyóm, és egy személyre spájzolok. Amit berakok, azokat karácsony előtt kezdem el felhasználni, és kb. április-május közepéig tart ki. Ekkor elmondhatom, hogy minden hétvégén van valami zöldféle az asztalomon.
Így már húsféleséget csak annyit tudok berakni, ami max. 1-2 főzésre való adag.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mondjuk ha te is abban gondolkodol, hogy az összes zöldség-gyümölcs-féléből télire valamennyit (fajtánként minimum 2-3 főzésnyit) be akarsz spájzolni, és még főtt kaját és nyershúsokat is akarsz tárolni magatoknak, akkor elképzelhető, hogy szükséged lenne rá.
Látod, nekem 1 főre a másfél fiók tele van a zöldség-félékkel, és kész (főtt) kaja, vagy akciós húsból tartalék már nem igazán fér benne.
Tavaly pl. nem is tudtam csak közvetlenül karácsony előtti napokban megvenni az ünnepre szánt húsokat, mert a fagyóban nem volt helyem.
Hogy könnyebben tudj számolni: 1 főre beraktam pucolva kb. 1,5 kg borsó, 2,0 kg zöldbab, bent van 4 jó nagy fej karaláb, 1,5 kg karfiol (ebből még teszek) 2,0 db. csillagtök panírozva, (majd még belejön 1-2 fehértök főzeléknek) 3,0 kg zöldpaprika, 2,0 kg paradicsom.
Jön még bele kb. 2,5 kg répa + 1,5 kg gyökér. Így tele lesz totál a másfél fiókom.
Ha most beszorzod, hogy hányan vagytok, és megéri-e, hogy a 3 fikost is bekapcsold, könnyebben tudsz dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!