Aki sok mindent el tesz télire fagyasztóba, kérdezhetek? Meg éri-e bekapcsolni egy 3 fiókos mélyhűtőt?
Ha sok mindent teszel bele,akkor megéri. Nekem nem csak zöldségek stb. vannak a mélyhűtőben,hanem sok főtt étel,kalács stb. Így nincs gondom a mit főzzek ma kérdéssel.
Sokkal kevesebb dolgot kell venni az üzletekben.
Ha alaposan megnézed, az valószínűleg csak 2,5 fiók.
Igen, megéri, bár lehet, hogy már be kellett volna kapcsolni júniusban, mert:
júniusban kellett bespájzolni a télire való zöldborsót, júliusban a zöldbabot, karalábot, aug-ban már lehetett a tököt, karfiolt, zöldpaprikát, paradicsomot, majd még jön a répa-gyökér, petrezselyem. Bár ezekből még sokmindent tudsz pótolta (talán a borsó kivételével mindent), ezért még most sem vagy vele elkésve.
A gyümölcsökből is rengeteget lehet télire lefagyasztani, ilyenkor sokkal olcsóbbak ezek a dolgok, mint majd télen, amennyiért hozzájutsz, ha egyáltalán hozzájutsz.
Nekem gyakorlatilag másfél fiókos a fagyóm, és egy személyre spájzolok. Amit berakok, azokat karácsony előtt kezdem el felhasználni, és kb. április-május közepéig tart ki. Ekkor elmondhatom, hogy minden hétvégén van valami zöldféle az asztalomon.
Így már húsféleséget csak annyit tudok berakni, ami max. 1-2 főzésre való adag.
Mondjuk ha te is abban gondolkodol, hogy az összes zöldség-gyümölcs-féléből télire valamennyit (fajtánként minimum 2-3 főzésnyit) be akarsz spájzolni, és még főtt kaját és nyershúsokat is akarsz tárolni magatoknak, akkor elképzelhető, hogy szükséged lenne rá.
Látod, nekem 1 főre a másfél fiók tele van a zöldség-félékkel, és kész (főtt) kaja, vagy akciós húsból tartalék már nem igazán fér benne.
Tavaly pl. nem is tudtam csak közvetlenül karácsony előtti napokban megvenni az ünnepre szánt húsokat, mert a fagyóban nem volt helyem.
Hogy könnyebben tudj számolni: 1 főre beraktam pucolva kb. 1,5 kg borsó, 2,0 kg zöldbab, bent van 4 jó nagy fej karaláb, 1,5 kg karfiol (ebből még teszek) 2,0 db. csillagtök panírozva, (majd még belejön 1-2 fehértök főzeléknek) 3,0 kg zöldpaprika, 2,0 kg paradicsom.
Jön még bele kb. 2,5 kg répa + 1,5 kg gyökér. Így tele lesz totál a másfél fiókom.
Ha most beszorzod, hogy hányan vagytok, és megéri-e, hogy a 3 fikost is bekapcsold, könnyebben tudsz dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!