Hogyan kell itthon csipszet készíteni?
Sajnos nincs pénzünk csipszre, de úgy hallottan, itthon is lehet készíteni. Valaki le tudná nekem pontosan írni, hogyan kell készíteni? És hogyan lehet ízesíteni?
16/L
jajj, pont most csináltam hétvégén.:) ezt én találtam ki:
Uborkaszeletelőn levágtam a krumplit,nagyon vékony szeletekre és forró(!!)olajban kisütöttem
Vegetát egy nagyon kici pirospaprikával öszekvertem é mikor tüz förró volt még a csipsz akkor szórtam rá és jól összeráztam a tálban. Hát isteni finom.2 kg körül ütötem meg,ugy hogy én egy adagot sem tudtam megenni, mert a fiam meg a párom megeték miközben sütöttem.:)
Mamámnak volt egy jó trükkje, hogy igazán ropogós legyen. a krumpliszeleteket fél órára vízbe áztatta, majd szárazra törölte sütés előtt.
Bő, forró olajban süsd, és legyél ott mellette, mert könnyen megég.
Ízesíteni bármilyen fűszerrel lehet, amit szeretsz, pl a lucullus sültkrumpli keverékek nagyon finomak, de a sajtszósz alap is jó alternatíva.
Szoktam csinálni mártogatóst is hozzá, pl fűszerezett tejfölt, vagy paradicsomszószt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!