Mit csináljak tökből, ha nincs reszelőm, se sütőm?
Vágd fel karikákra vagy rudakra, panírozd be, és olajban süsd ki!
Bár ha rohad, én inkább dobnám már a kukába.
- Lehet még tökpörköltnek is, és tejfölös (tejszínes) habarással mint a gombapörköltnél.
- Rakhatod lecsó-alapba is.
- Nyers krumplit vékonyra szelsz mint az uborkát, a tököt kis kockákra vágod, zöldpaprikát karikára, paradicsomot cikkekre. Az egészet összekavarod sóval, borssal. Egy lábast vékonyan kenj ki zsírral vagy olajjal + kevés tejföllel, öntsd bele ezt a kaja-elegyet, tetejére ismét tejföl. Borítsd be, a lángot ha felforrt, vedd takarékra. A paradicsom enged annyi levet, hogy átpuhul az egész. Majd vedd le a fedőt, a felesleges pára elszáll belőle. Jóétvágyat!
De ha mikród van, és a végén a tetejére egy kis reszelt sajtot tudsz tenni, akkor azzal azt még rá tudod olvasztani.
De egyébként tegnap pontosan rántott tök volt petrezselymes krumplival, paradicsom salival az ebédem. Imádom!
Ha nincs sütőd se semmi hozzá, akkor edd meg nyersen vagy tényleg dobd a kukába.
Hiába mondom hogy panírozd be ha nem tudod hol megsütni.
Van egy tökös-sajtos lepényke receptem. jelen esetben, hogy nincs reszelő, ha rászánsz egy kis időt a tök magnélküli tiszta részét, apró kockákra vágod.kb fél kilónyi legyen ez a mennyiség.
a recept.
fél kiló aprított tök, 5 deka reszelt sajt,(vagy apróra vágott) 2 tojás, 5 deka margarin, 2 púp.ek.liszt, 1 ek. finomra vágott hagyma. só, bors, esetleg majoranna, vagy más fűszer.
a margarint a liszttel habzásig forrósítjuk, ráöntjük a meleg tejet és kevergetve nagyon sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni. ebbe a fehér mártásba tesszük az apróra vágott tököt, sajtot,tojást, fűszereket, majd beledolgozzuk a 4 ek. olajat. nokedlitészta sűrűségűnek kell lennie.
serpenyőben olajat forrósítunk,kanállal kis halmokat teszünk a masszából, a kanál domború felével kissé ellapítjuk. pár perc múlva megfordítjuk, majd a pirosra sült lepénykéket konyhai törlőre szedjük.
kapros, fokhagymás tejföllel az igazi, de kacsappal, majonézzel is nagyon finom.
Cukkiniből, patisszonból, padlizsánból is finom.
* az előbb belekeveredtem a gépelésbe és kimaradt, ami fontos a 4 deci meleg tej.szóval a margarint habzásig keverjük, és felengedjük a 4 deci meleg tejjel....
bocs:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!