Szőlőből (a boron, pálinkán kívül persze ) mit lehet még készíteni, illetve hogyan lehet eltárolni?
Figyelt kérdés
Lett most kb 10 kg szőlőnk. Hallottam már, hogy régen a padlásra akasztották fel a fürtöket és egész sokáig fogyasztható volt úgy a gyümölcs. Ismertek ehhez hasonló praktikákat? A fagyasztást mennyire bírja? Recepteket is szívesen fogadnék ( sütemény, lekvárféle (???) egyéb étel)! Köszönöm!2012. aug. 29. 12:01
2/4 anonim válasza:
Nem minden szőlőt lehet "akasztva", aszalva tárolni, arra elsősorban azok alkalmasak, az u.n. aszu szőlők, vagy a mazsola-szőlők alkalmasak.
Anyósom (ha sok szőlő termett a kertben) elrakta befőttnek. Csavaros üvegbe bele, vizet, cukrot, akkor még szalicil ment a tetejére, alágyújtott, kidunsztolta, és amikor kihűlt mentek a spájzba a polcra.
Vigyázz, kaptam tőle néhány üveggel, mellé raktam (ugyanolyan üvegben volt) a püszkét, majd télen a püszkeszósz helyett megfőztem a szőlő-befőttet. :)))
Nem jó ötlet, tehát inkább írd az üvegre, hogy melyik a püszke és melyik a szőlő. :))))
3/4 anonim válasza:
mustot
10 kg szőlőt én egyedül megeszek 2-3 nap alatt. Nem nagyon kell azt tárolni...
4/4 anonim válasza:
Én szőlőzselét csináltam. Elég macerás, de finom. Szűrőn átnyomtam a szőlőt (csak a héja és a magja maradjon fenn, leve és a húsa is kell), majd dr. oetker dzsemfix-szel főztem meg (a csomagoláson megtalálod, mennyi léhez mennyi cukor és zselésítő kell). Próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!