Nem mindennapi receptet küldene nekem valaki?
Barátom születésnapjára szeretnék neki főzni valami finom nem szokásos, küldönleges vacsorát.
Mindenevők vagyunk úgyhogy nyugodtan küldhettek mindenféle recepteket.
3 fogásos vacsorát szeretnék úgyhogy mindent szívesen fogadok!:)
Köszi
Az egyik legkülönlegesebb recept, amivel eddigi munkám során találkoztam. Egy elég komoly rendezvényre készült, vegyes érzelmeket keltett, sokat cikkeztek róla, onnan ismerem.
Piócákat raktak csirkék szárnyai alá, hogy megszívják magukat vérrel. Aztán mikor jó kövérek voltak, sima hagymás-metélőhagymás alapon megpirították. Utána, valami burgundi mártást csináltak rá, ha jól emlékszem.
A köret, mákos polenta, és sós rebarbara szuflé volt.
Remélem, elég különleges. :)
Nem valami különleges, viszont kevesen és ritkán készítik, és finom is!
Tetszőleges mennyiségű csirkemellet vékony csíkokra vágsz, borsozod, sózod, beledörzsölsz őrölt köményt, majd kevés mustárral megkened. Állni hagyod 1-2 órát hűtőben.
Előveszel egy nagyobb, vastag falú serpenyőt, megpirítod benne vajon a húsok minden oldalát, majd ha nem fért el egyben a serpenyőben, akkor visszarakod mindet, és felöntöd annyi fehérborral, hogy ellepje. (A legjobb valami fűszeres, különleges fehérbor, de bármilyen megteszi). Letakarod.
Hagyod így rotyogni lángon 5-10 percet, majd takarékon ugyanennyit.
Közben meghámozol és felkockázol pár tetszőleges gyümölcsöt (alma, körte, narancs, szilva, eper, bogyós gyümölcs, akár banán - almával és eperrel a legjobb szerintem). Leveszed a fedőt, lángra teszed, és elpárologtatod az alkoholt. Amikor már kevés van, hozzádobod a felvágott gyümölcsöt, kevergeted, majd maximum 5 perc után elzárod. Ha kevés a zsiradék alatta, akkor dobj még bele vajat, amikor beteszed a gyümölcsöket.
Köretnek:
krokett, vagy fűszeres tepsis krumpli a legjobb.
Fűszeres:
A krumplikat meghámozod, cikkekre vágod, majd már lobogó vízbe dobod 6-7 percre. Kiveszed, egy konyharuhára teszed, és hagyod elgőzölni kicsit. Befűszerezed, ahogy tetszik (só, bors, zöldfűszer, fűszerkeverék, magyaros, chilli, stb). Egy tepsit vastagon kivajazol, beleteszed a burgonyát, és közé is dobsz pár kocka vajat. Letakarod alufóliával, és 180 fokon sütöd, alul vagy középen, míg meg nem puhul. Ha puha, leveszed a fóliát, feljebb rakod a sütőben és magasabb hőfokon megpirítod, hogy legyen színe.
Krokett:
Héjában megfőzöd a burgonyát, átnyomod, keversz hozzá fűszereket, sót, és annyi kukorica- vagy sima búzalisztet, hogy jól gyúrható, picit ragacsos legyen. Tojást én nem szoktam belekeverni. Ha kész, formázod, zsemlemorzsába forgatod és kisütöd forró olajban.
Ha krokettel csinálod, akkor csinálj valamilyen gyümölcsszószt a húsok alá.
Hústorta? receptet letudnád írni?
a 2. recept nagyon tetszik!
Köszönöm szépen:)
Nincs a húsos tortához receptem. Nem recept alapján készítettem. Eddig 2X csináltam.
1X Lasagna tésztát használtam tortaformába betöltve rétegezve sonkát, bacont, kolbászt, sajtot, tejfőlt, paradicsomos szószt...
1X kelttésztából (nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát) is csináltam. Raktam rétegezve sonkát, bacont, kolbászt, sajtot, tojást...
Nekem a lasagne-s jobban ízlett, de a párom a kelttésztásra voksól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!