Bazsalikomot télire?
Mivel tudnám legjobban megőrizni a finom illóolajat belőle?
Már fagyasztottam nagy adagot, szárítani nem akarom..van még más módszer?köszii!
Étolajban leturmixolod botmixerrel. Nem tudom meddig áll el, mert nálunk elég gyorsan elfogy (pesztóban) de elég sokáig. Lezárva, hűtőben, biztos, hogy kibír pár hónapot.
Lehet hogy többet is, azt nem tudom.
Pesztóból csak ilyen alap pesztót szoktam csinálni, az is elég drága, abba is szoktam rakni egy kis cselt, hogy olcsósítsam amennyire lehet. (bár így is elég húzós)
Extraszűz olivaolajat használok, fenyőmag helyett natúr kesudiót turmixolok bele, tömbös reszelt parmezán helyett ezt a dobozos parmezán őrleményt, ezen kívül jó sok friss bazsalikomot, fokhagymát, sót, borsot. Botmixerrel megdolgozom, és kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!