Valakinek jól bevált lecsó eltevése nincsen télire?
Van aki elkészíti a lecsó-alapot: hagymát, z-paprikát összedinsztel, belefőzi a paradicsomot, sóval, fűszerekkel. Amikor ez összefőtt, csavaros tetejű üvegbe rakja és a tetejét olvadt zsírral leönti. Állítólag tökéletesen megmaradnak, használat előtt a tetején levő zsír-réteget le tudod szedni.
Én karikára szelt zöldpaprikát, cikkekre vágott paradicsomot raktam külön-külön zacsiba, be a fagyasztóba, télen amire kell, majd kiszedek belőlük valamennyit. Ha akarok, akár lecsót is főzhetek belőlük akkor, frissen.
Így van! Vastag ruhák közé rakd be, reggelre kihűl, és mehetnek a polcra.
Vigyázz a csavaros tetejű üveggel, csak kb. közép-erősséggel húzd rá, majd "rászívja magát", ahogy hűl.
Most bírkóztam egy előző évben eltett lekvárommal, mert már akkor tisztességgel ráhúztam a tetőt. Már ott tartottam, hogy feladom. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!