Valami jó karácsonyi puncs receptet keresek. Van olyanod, ami bevált és nagyon fini?
a régi filmek tele vannak ilyen jelenetekkel. középen egy tál "puncs" amiből mernek maguknak a vendégek. lehet alkoholos és mentes is.receptet nem tudok sajna, de válassz ki egyet a netről, ami ízlésednek és a vendégeid
ízlésének is megfelel.
amit tudok róla, sok gyümölcs, és rum:))azaz, rumpuncs.inni ittam már,
itatja magát, ezért csak óvatosan.
Karácsonyi puncs:
Hozzávalók:
- 1 l almabor vagy almalé,
- 2 rúd fahéj,
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió,
- 1 dl méz,
- 2 citrom leve és héja,
- 1 l ananászlé.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az almabort/almalét a fahéjrúddal, majd nagyon lassú tűzön, lefedve, kb. 5 percig főzzük. Tegyük bele a fűszereket és hozzávalókat, majd még öt percig főzzük. Puncsos tálkákban kínáljuk 1-1 fahéjrúddal, amellyel kevergetni lehet a puncsot.
Ünnepi puncs:
Hozzávalók:
- 1 l forró feketetea,
- 5 evőkanál méz,
- 0,5 dl gyömbérszirup,
- 3 dl rum.
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy lábosban a rumot, a mézet és a gyömbérszirupot, majd öntsük hozzá az előzőleg leforrázott és elkészített feketeteát. Citrom vagy narancskarikával díszített puncsos poharakban kínáljuk.
Angol puncs
Hozzávalók:
- 2,5 dl édes vörösbor,
- 2,5 dl édes fehérbor,
- 1,5 dl rum,
- 50 dkg porcukor,
- 2 db citrom,
- 2 db narancs.
Elkészítés:
Mossuk meg a citromot és a narancsot, majd nagyon vékonyan hámozzuk meg. Rakjuk a héjakat kb. 5 dl vízbe és forraljuk fel. Öntsük hozzá a borokat és a rumot, szórjuk bele a cukrot és facsarjuk bele a gyümölcsöket. Alaposan keverjük össze, és puncsos tálkákban kínáljuk!
Karácsonyi tojáslikőr
Hozzávalók:
- 6 dl tej,
- 1 evőkanál rum,
- 0,5dl vodka,
- 15 dkg porcukor,
- 5 csomag vaníliás cukor,
- 5 tojássárga.
Elkészítés:
A tejet forraljuk fel, és teljesen hűtsük ki. A tojások sárgáját alaposan dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliás cukorral, és verjük habosra. Lassan, folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a lehűtött tejet, majd vodkával és rummal ízesítsük. Tegyük a hűtőbe, és likőrös pohárkákból kínáljuk. Minél tovább áll a likőr a hűtőben, annál finomabb és annál jobban összeérnek az ízek. 2 naponta rázogassuk össze.
Házi csokilikőr
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor,
- 20 dkg olvasztott csokoládé,
- 1-2 db csokoládé aroma,
- 2-3 dl víz,
- 3 dl tiszta alkohol.
Elkészítés:
Az olvasztott csokoládéból, a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, majd alaposan hűtsük le. Közben a csokoládéaromát keverjük el a tiszta alkohollal, és öntsük a kihűlt sziruphoz. Öntsük szép üvegbe, és néhány hétig hagyjuk állni a hűtőben. Időnként mozgassuk, rázzuk meg.
Ünnepi marcipánlikőr:
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 1 liter tej,
- 40 dkg marcipán,
- 7 dl konyak,
- 1 dl Baileys
- cukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet forraljuk fel, majd tördeljük bele a marcipánt. Ha szép sima keveréket kaptunk, vegyük le a tűzről, és alaposan hűtsük le. Tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a Baileys-t és a konyakot. Tegyük mutatós üvegcsébe, hagyjuk állni a hűtőben. Minél tovább áll, annál finomabb, de ugyanúgy, ahogyan a többi likőrt, ezt is rázogassuk meg időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!