A sültkrumpli miért nem egészséges?
Sok helyen hallottam, hogy nem egészsége, pedig zöldség és a zöldség és a gyümölcs a legegészségesebb...
Ennyi erővel a rántott cukkini meg a párolt zöldség sem az.
De lehet, hogy rosszul gondolom, azért kérdezem.
Előre is köszönöm!
Köszönöm!:)
Utolsó, miben szoktad? Mi olajban csináljuk.
Zöldséget párolni icipici vízzel szoktunk. Ha olyan mirelitet akarok párolni, ami fagyos, még vizet se öntök alá. Kicsit se, elég neki ami kiolvad. De friss zöldségeknél teszek alá egy kicsi vizet, meg egy fedőt. Fedőt mindig! A gőzben puhul meg, gyakorlatilag a saját levében.
Ha húst párolok (vagy dinsztelek) kevés olajon teszem azt, teflon edényben. Az a kevés, tényleg nagyon kevés.
A sült krumplit el tudod készíteni sütőben, akkor kevesebb olaj kell hozzá, viszont nekem soha nem sikerül akkor igazán ropogósra.
A párolt zöldséget nem olajban párolják, hanem vízben.
Olajban nem is lehet párolni csak sütni, főzni vele.
Ha a rántott cukkinit gondoltad olajban párolásnak akkor az olajban sütés és nem párolás.
Mi vízben pároljuk a zöldségeket.
Ha fagyasztott akkor mi sem szoktunk alá tenni vizet.
Ja és, hogy kérdésedre válaszoljak ma már semmit sem tartanak egészségesnek. A csapvizet sem, a levegőt sem, a földet sem. Semmit.
Egy étel akkor nem egészséges ha mértéktelenül esszük, ha mértéket tartunk benne és nem eszünk belőle sokat és nap mint nap és csak azt meg stb. Akkor egészségesnek mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!