A szabolcsi almás máktorta receptje még titkos? Nem találom sehol.
Amúgy a tippem:
12 tojásból, 12 ek cukorból, 1 ek olajból, 4 ek lisztből, 6 ek darált és 2 ek darálatlan mákból, 1 cs. sütőporból piskótát sütünk, melyet 6 lapra vágunk. (Vagy 3 adagban sütjük, hogy magasabb legyen és mindet kétfele vágjuk.)
Tölteléknek lereszelünk és megpárolunk egy rakás almát, fahéjjal+cukorral ízesítjük.
Krémnek fél liter tejbe vaníliát kaparunk, ezt forralni kezdjük, majd felfőzünk 2 púpos ek liszt tejjel csomómentesre kevert keverékével. Állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, 15 dkg porcukrot és 15 dkg vajat keverünk hozzá.
Összeállítás: piskóta, krém, piskóta, hajszálnyi krém, almatöltelék, piskóta, krém, piskóta, hajszálnyi krém, almatöltelék, piskóta, krém, piskóta, és a tetejére+oldalára is krém. Végül félig főtt almával (kompótállagúval) és mákkal lehet cifrázni.
Biztos, hogy nem így készül, mivel azért lett az ország tortája, mert csupa olyan anyagból készül, amit a cukrosok is ehetnek.
A pályázati kiírás (ha elolvassátok) tartalmazza is, hogy liszt és cukor használata nélküli tortákat várnak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!