Az egészséges ha szinte csak csapvizet iszok?
(budapesti)
És csak néha iszok mást (gyümölcslevet,teát)
Kólát soha nem iszom mert utálom,ice-teát szoktam pár hetente.
Néha napján igyál azért ásványvizet is...
Én is Bp-i vagyok,és semmi baja a csapvíznek,bár az elején érezni egy kis klórt,de aztán ez elpárolog.Nyugodtan igyál semmi bajod nem lesz tőle.
szerintem ez a normális. nem az, amikor a szülő már a 2 éves gyereknek a cumisüvegébe kólát tesz, és rászoktatja mindenféle cukros löttyre.
a páromból pont ezt a rossz szokást próbálom kinevelni. az anyja minden vackot megitatott vele. ha szomjas, nem a víz az első gondolata, hanem mindenféle ice tea meg üdítő.
nekem az efféle úri italok csak alkalmanként fordulnak meg a poharamban, de napi szinten nem iszom őket.
egyrészt marha sokba kerülne csak palackozott üdítőket inni, másrészt dehidratálnak, és rossz hatással vannak a szervezetre.
Ahol voltál, ott biztos keményebb a víz, több benne az oldott ásvány, ezért érezted jobbnak.
Pesten valószínűleg lágyabb valamivel, ennyi a különbség.
Legalább nem lesz veseköved. :)
Amúgy vannak Texasban ismerőseim, akik néha jönnek Magyarországra, és itt mindig csak vizet isznak, nem kis mennyiségben, annyira ízlik nekik. :)
Mondjuk nálunk is 22-es Nk keménységű, ami brutál kemény.
Pl. A budapesti csapvízzel (parti szűrésű) jobban jársz, mint a palackokban hónapokat álló ásványvízekkel, melyekben különösen fény és meleg hatására szépen elszaporodnak a baktériumok és a műanyag flakonjukból mérgező anyagok oldódnak ki (pl. biszfenol, BPA, utóbbit a szervezetben ösztrogénreceptorok tévesen ösztrogénként érzékelik, férfiaknál csökkenti a spermium termelést, nőknél az ösztrogén női nemi hormon termelést).
Ásványi nyomelemek ételekben ugyanúgy vannak, a friss gyümölcs meg sokkal egészségesebb mint a gyümölcslé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!