Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mekkora realitása lenne egy...

Mekkora realitása lenne egy önellátó életmódnak? Lent

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a lehető legkevesebb mindenért kelljen boltba menni. Pl só. Cukrot lehet házilag csinálni, borsot nem tudom lehet-e termeszteni, fahéjat sem.

Szóval itt arra gondolok, hogy csak amit végképp nem lehet házilag megcsinálni, azt kelljen megvenni. Mennyire elképzelhető ez? (Amit könnyű most is így csináljuk, húst nem is veszünk boltból, disznót, csirkét vágunk, marhát veszünk ismerőstől, egyéb állatokat is mi nevelünk, birkát, nyulat, galambot, libát, kacsát, gyöngyit, pulykát, amit lehet. Mennyire lhetne azt megoldani, hogy mást se kelljen venni? (zöldséget is termesztjük) Szóval itt jobban a hal, és a fűszerek, amik érdekelnének.

2012. aug. 5. 23:50
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Ezt nagyon jó lenne megcsinálni, csak nem napi 10 óra munka mellett egy multinál!
2012. aug. 6. 13:01
 12/15 anonim válasza:
100%
Régen önellátóak voltak az emberek.Sajnos manapság minden a pénz körül forog,de nem lehetetlen az elgondolás.Az igényekből lejjebb kell adni.Fahéj nélkül is nagyon finom az almás pite.Több ember csinálná jobban bejönne a dolog,lehetne kivel csereberélni.Talán boldogabbak és egészségesebbek lennének az emberek.
2012. aug. 6. 18:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Több ember. Nem rossz ötlet. Itt semmi nem ismeri a műtrágyát, a permetet, az állatok a tápot. Igen, a földdel van a legtöbb gond. Fűszereknek utánaolvastam. Üvegházba lehetne, nagyrészüket. Csak amíg beállnának, az sok idő lenne. Egy fűtött üvegház, amit geotermikus energiával meg lehetne oldani, világítást szélerőművel, napkollektorral. Ahol jelenleg lakunk, ez nem alkalmas ilyen célokra, ezért ha elköltöznénk, akkor biztos, hogy belekezdenék. De itt már nem férünk.
2012. aug. 6. 21:40
 14/15 anonim válasza:
100%
Igazából mindent elő lehet otthon állítani, kivéve a sót...
2012. aug. 6. 23:22
 15/15 Karasz Gyula válasza:
Nagyon értelmes az indító gondolat, kár elrontani olyan agyalásokkal, hogy házilagosan fahéj és bors termelés. Ha panelben laksz, nem tudod megoldani. Én nógrádi kisfaluban vettem egy kacskét, azóta minden nap van tej, gakran túró, egyszer életében majd húst is ad. Kukoricát ötször visszaöntöttem a darálóba, majd jól átszitáltam. Imádom a puliszkát tejesen, kecsketúróval, friss tepertővel meghintve. Mióta van néhány méhcsaládom, cukrot csak a befőzéshez használok. Ha szeretnén a konyhában kifőzött pálinkát, alapanyag is lenne. A tüzelőfát nem az erdőről veszem, a vidékünkön rengeteg megy veszendőbe, csak le kell hajolni érte. Most tervezek napkollektort kidobott fagyasztóládák hűtőcsöveiből. De nem akarok borsot termelni, és a tegnapi kenyeret is elhozom a boltból, ha nincs lusta vagyok sütni.
2012. dec. 22. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!