Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen az a döggomba?

Milyen az a döggomba?

Figyelt kérdés
Mérgező? Hogy néz ki? Magyarországon belül hol fordul elő?
2012. aug. 5. 15:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2012. aug. 5. 16:14
 2/6 intrepid ***** válasza:
100%
Nem vagyok gombaszakértő! Egyszer találtam egy gyönyörű szép, vajszínű, hatalmas gombát, egy fatuskóból nőtt ki. Nagyon jó fogása volt, tömör remegő, már láttam a serpenyőmben, tojás között. Illata is finom volt, gondoltam, nem is viszem sehova, ez nem lehet mérgező. Aztán csak elvittem, megmutattam a piacon a gombásnak, aki mindjárt elvette, és mondta, azonnal mossak kezet. Nagy döggomba volt. Állítólag a legfinomabb gombák a legmérgezőbbek.
2012. aug. 5. 16:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag a galóca is finom.De sajnos, csak egyszer ehető.Szívás...

A döggombának már a neve sem jó, én hozzá sem nyúlnék.

2012. aug. 5. 16:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2012. aug. 5. 17:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Mint egy viccben. Minden gomba ehető, egyszer.

Szerintem a döggomba az csak talajon nő és nem a fatörzsén. Azok a gombák amik fán nőnek a tapló gombák, meg persze más nevük is van. Valamelyik tapló gomba fiatalon is ehető, de aztán minél öregebb annál szárazabb és nem lesz már fogyasztható.

A fákon csak olyan gomba nő ami nem mérgező. Van olyan fán élő/növő gomba ami ehető és nem ehető.

Gondolom te nem tudtad, hogy milyen gombát találtál az öreg meg örült neki és megtartotta magának. :) :D

Nekünk van 3 féle gombafelismerős könyvünk is.

2012. aug. 8. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem amit te találtál 2-es az egy sárga gévagomba lehetett.

Finom, ehető gomba. [link]

2012. aug. 8. 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!