Az 1,2%-os, a 2,5%-os, vagy a 3.5 %-os tej a legegészségesebb?
A tej élet, erő, egészség. Ezt tanították. Ma meg azt mondják, hogy a tej fogyasztása egészségtelen.
Amúgy szerintem az igazi tej a legjobb - kérdés, hogy egészséges is...
"Mindegyik tej igazi csak a zsírtartalmat csökkentik!"
Kivéve ahol a nyers tejet előfeldolgozzák, így a végtermék nem tejből készül, hanem adalékokból, tejporból és vízből.
"Kivéve ahol a nyers tejet előfeldolgozzák, így a végtermék nem tejből készül, hanem adalékokból, tejporból és vízből"
Okoska,a nyerstejet mindenhol "előfeldolgozzák".Szűrés,hőkezelés,fölözés,esetleg homogénezés,stb.A tejet szeparáljuk tejre és tejszínre(beállítjuk a zsírtartalmat).Ezt magam is csináltam laborban(élelmiszermérnök vagyok),nem egy ördögtől való,laikus számára kb a centrifugához hasonlít.A tej nem kap adalékokat,nem tejporból készül(Úristen ember,a tojás meg tojásporból készül,nem fordítva?).Vizet nem adunk hozzá.Van az ún permeátum,ami a tej membránszűrésével készül,ahol a tej értékes összetevői nagyrésze fennakad a membránon(retentátum),és az apróbb molekulájú víz és kevés egyéb "átfolyik",ez egy valóban értéktelenebb folyadék,de ez nem tej,ez a reggeli ital,meg pusztafriss és egyéb fantázianevű tejnek tilos is nevezni ital.Az 2,8-as tej sem fog jobban hízlalni,mint az 1,5-ös.Én a 3,6-ost ittam,meg vittem haza az üzemből,most,hogy a boltban,ahol lakom drágább jóval a többinél,inkább 2,8-ast,de van,hogy tejszínt öntök hozzá,mert szeretem,ha jó zsíros,ez csak ízlés kérdése.A nyers tejet több dolog miatt nem ajánlom:nem hőkezelt-ellenben megalszik,nem homogénezett,ez sokakat zavar,a csomókban álló zsírcseppek,jóval zsírosabb,persze nem egészségtelenebb,csak sokaknak nem esztétikus,olyan,minthogy sokan nem szeretik a bőrt a kakaón,vagy egyéb dolgokat,ami nem rosszabb,csak városi szájíznek szokatlan,furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!