Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az 1,2%-os, a 2,5%-os, vagy a...

Az 1,2%-os, a 2,5%-os, vagy a 3.5 %-os tej a legegészségesebb?

Figyelt kérdés

2012. aug. 4. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A tej élet, erő, egészség. Ezt tanították. Ma meg azt mondják, hogy a tej fogyasztása egészségtelen.

Amúgy szerintem az igazi tej a legjobb - kérdés, hogy egészséges is...

2012. aug. 4. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A zsírtartalomnak nincs köze az egészségességhez!
2012. aug. 4. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik tej igazi csak a zsírtartalmat csökkentik!
2012. aug. 4. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én 1,5 %-osat iszom az kevésbé hizlal elég vizes, de gyerekek a 3,5-öst. Legegészségesebb a rendes fejt tehéntej-mamámnál nyaraltam mindig volt, de én nem bírtam meginni, mert a boltihoz voltam hozzászokva "csak" darakásaként megcsinálva!!!
2012. aug. 4. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

"Mindegyik tej igazi csak a zsírtartalmat csökkentik!"


Kivéve ahol a nyers tejet előfeldolgozzák, így a végtermék nem tejből készül, hanem adalékokból, tejporból és vízből.

2012. aug. 4. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:
A tejpor miből készül??
2012. aug. 5. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

"Kivéve ahol a nyers tejet előfeldolgozzák, így a végtermék nem tejből készül, hanem adalékokból, tejporból és vízből"


Okoska,a nyerstejet mindenhol "előfeldolgozzák".Szűrés,hőkezelés,fölözés,esetleg homogénezés,stb.A tejet szeparáljuk tejre és tejszínre(beállítjuk a zsírtartalmat).Ezt magam is csináltam laborban(élelmiszermérnök vagyok),nem egy ördögtől való,laikus számára kb a centrifugához hasonlít.A tej nem kap adalékokat,nem tejporból készül(Úristen ember,a tojás meg tojásporból készül,nem fordítva?).Vizet nem adunk hozzá.Van az ún permeátum,ami a tej membránszűrésével készül,ahol a tej értékes összetevői nagyrésze fennakad a membránon(retentátum),és az apróbb molekulájú víz és kevés egyéb "átfolyik",ez egy valóban értéktelenebb folyadék,de ez nem tej,ez a reggeli ital,meg pusztafriss és egyéb fantázianevű tejnek tilos is nevezni ital.Az 2,8-as tej sem fog jobban hízlalni,mint az 1,5-ös.Én a 3,6-ost ittam,meg vittem haza az üzemből,most,hogy a boltban,ahol lakom drágább jóval a többinél,inkább 2,8-ast,de van,hogy tejszínt öntök hozzá,mert szeretem,ha jó zsíros,ez csak ízlés kérdése.A nyers tejet több dolog miatt nem ajánlom:nem hőkezelt-ellenben megalszik,nem homogénezett,ez sokakat zavar,a csomókban álló zsírcseppek,jóval zsírosabb,persze nem egészségtelenebb,csak sokaknak nem esztétikus,olyan,minthogy sokan nem szeretik a bőrt a kakaón,vagy egyéb dolgokat,ami nem rosszabb,csak városi szájíznek szokatlan,furcsa.

2013. júl. 15. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!