Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A tojásnak meddig jó a "szavat...

A tojásnak meddig jó a "szavatossága"?

Figyelt kérdés
Hűtőben tárolom, és az érdekelne, mikortól számít romlottnak.

#tertwqr
2012. júl. 30. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet így időre meghatározni.

Egy fertőtlenített ózonkezelt tojás 2 hét múlva is megromolhat, egy kezeletlen 3 hónapot is kibír.

Attól is függ, hogy mennyi idő múlva került be a hűtőbe, és ezt nem tudhatod.

Ha régi, érdemes egyenként felütni.

Ha a fehérje nagyon folyós, zavaros, akkor már ne használd fel. Ha büdös, akkor természetesen szintén nem szabad felhasználni.

Ha csak kicsit kiszáradt, mondjuk odatapad a sárgája a héjhoz, az még jó lehet.

Feltörés után azonnal látszik, meg érezni, hogy jó e.

2012. júl. 30. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
tehát ha a fehérje nagyon folyós akkor a tojás romlott?
2012. júl. 30. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Bolti, vagy házi? a friss házi hónapogig eláll hűtőben, a boltin pedig rajta van minden darabon a szavidő. de attól függetlenül is elállhat még több napot az is.

ha vízbe teszed és lebeg, az már nem egészen friss. felütve tudsz róla 100 %-ban meggyőződni.tiszta fehérje, egyben a sárgája, szagtalan, akkor biztosan jó.

2012. júl. 30. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
házi a tojás
2012. júl. 30. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem zavaros, csak híg, attól még jó lehet. az orrod vezéreljen. semmi szagának nem szabad lenni.
2012. júl. 30. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha gyanítod, hogy lehet köztük romlott, és többet kell feltörnöd egy ételhez, akkor ne közvetlenül a tálba üsd, hanem külön kistálba, és ha jó, akkor mehet a többi közé. Mert ha pl. 6 tojásból az utolsó lesz romlott, és beleütötted a többi közé, akkor az egész mehet a kukába.

:)

2012. júl. 30. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi:)
2012. júl. 30. 10:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, egyrészt ezek a tünetek.

Másrészt, ha a sárgája amikor felütöd már rögtön szétfolyik, nem marad egészben, és akkor már a színe és szaga is erősen eltér az egészségestől!


Jó dolog külön felütni, én egy fehér belsejű bögrét szoktam használni hozzá.

2012. júl. 30. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!