A tojásnak meddig jó a "szavatossága"?
Ezt nem lehet így időre meghatározni.
Egy fertőtlenített ózonkezelt tojás 2 hét múlva is megromolhat, egy kezeletlen 3 hónapot is kibír.
Attól is függ, hogy mennyi idő múlva került be a hűtőbe, és ezt nem tudhatod.
Ha régi, érdemes egyenként felütni.
Ha a fehérje nagyon folyós, zavaros, akkor már ne használd fel. Ha büdös, akkor természetesen szintén nem szabad felhasználni.
Ha csak kicsit kiszáradt, mondjuk odatapad a sárgája a héjhoz, az még jó lehet.
Feltörés után azonnal látszik, meg érezni, hogy jó e.
Bolti, vagy házi? a friss házi hónapogig eláll hűtőben, a boltin pedig rajta van minden darabon a szavidő. de attól függetlenül is elállhat még több napot az is.
ha vízbe teszed és lebeg, az már nem egészen friss. felütve tudsz róla 100 %-ban meggyőződni.tiszta fehérje, egyben a sárgája, szagtalan, akkor biztosan jó.
Ha gyanítod, hogy lehet köztük romlott, és többet kell feltörnöd egy ételhez, akkor ne közvetlenül a tálba üsd, hanem külön kistálba, és ha jó, akkor mehet a többi közé. Mert ha pl. 6 tojásból az utolsó lesz romlott, és beleütötted a többi közé, akkor az egész mehet a kukába.
:)
Igen, egyrészt ezek a tünetek.
Másrészt, ha a sárgája amikor felütöd már rögtön szétfolyik, nem marad egészben, és akkor már a színe és szaga is erősen eltér az egészségestől!
Jó dolog külön felütni, én egy fehér belsejű bögrét szoktam használni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!