Mitől lehet egy tojásnak fehér a sárgája?
Amíg nem jön valami tyúktenyésztő szakember, én úgy hallottam, hogy a táplálék minőségétől is függ. Pl. ha udvaron kapirgál, kukoricát, zöldet eszik - azoknak szép sárga a színe, a ketrecben tartottaké sápadt. Ha a tojás viszonylag régi, akkor megindul a kiscsirke fejlődéséhez szükséges osztódás.Annak egyik jele ez a véres valami, némelyikben meg egész nagy képződmény is látható.
Volt egy vicc: anya, ez a tojás romlott. -Egyed csak kisfiam, nincs annak semmi baja. Egyed, ne nyávogjál!-Anya, a csőrét, meg a lábát is meg kell enni?
Nem akartam elvenni az étvágyadat:) Bocsi!
Juj, a kakastöke pörkölt nagyon finom:) Csak magamnak szoktam elkészíteni, mert a család többi tagja el sem tudja képzelni, hogy lehet ilyet megenni. De ők a zúzapörkölttel is így vannak.
Az a doku.film valóban rémisztő volt. Csak Neked, négyszemközt megsúgom, hogy a kakaskákat egy darálóba dobálták és egyszerűen ledarálták. És a "mancsok" még a mi libatömő gyakorlatunkból csináltak világra szóló botrányt!
A virslit már nem eszem, különösen mióta felpuffad és szétlő, ha egy kis melegítést adunk rá.
De a májkrémről is leszoktatott egy beavatott rokon srác, nem a technológiával van baj, hanem azzal, ahol az ember képes a technológiába besunnyogni.
Az utcánk elején van egy kiskocsma, onnan jönnek olyan illatok szombat esténként, a szakik ott is körbeülik a bográcsot!
Még a bikatöke maradt ki nekem. Állítólag - a vicc szerint - a turista átnéz a szomszéd tányérjára, amin 2 hatalmas valami van,és ő olyat rendelne. De a pincér mondja, hogy ezt előre kell rendelni. Ha holnap jön, akkor a leölt bika micsodája az övé lehet. Másnap izgatottan beül vacsorázni, hoz is a pincér egy tányért, rajta két jelentéktelen kis gömb. A turistánk felháborodottan reklamál, hogy tegnap két terjedelmes valami volt a tányéron. - Ja-mondja a pincér, akkor a bika volt a vesztes,tegnap meg a torreádor.
Bocs!, hogy szétoffoltam a fórumodat, de úgy sem járt itt más, és közben -én úgy érzem -jót beszélgettünk a tojás kapcsán:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!