Kollégista leszek, miket főzzek ami nagyon olcsó?
Kb. 10000 Ft-om lesz egy hónapra. Ami kb. 300 Ft-ot jelent egy napra.
Eléggé nagy gondban vagyok, mert rengeteget kell majd tanulnom. És elég nehéz lesz ez így most nekem. De éhezni meg nem akarok, mert az agyam úgy nem fog. :/
Mindenféle ötlet jöhet. Reggelire való, leves, főétel, egytálétel, nagyon olcsó sütemény, vagy torta is.
Hú basszus! Esküszöm, nem panaszkodok többet :(((
Smack leves, tészta, palacsinta. Hol laksz? Pesten ehetsz olcsón pl. az Ikeában, vannak leárazott olcsó húsok. Bevásárlásra a Lidlt ajánlom, az olcsó és a minőség is jó. Amikor nekem hó végén már naqgyon nincs pénzem, akkor valamilyen tésztát kifőzök leveskockával, így kapok egy leves-másodikat egyben. Mosléknak vagy válságkajának hívom :)De szerintem inkább vállalj valami diákmunkát. Elképzelni sem tudom, hogy lehet ennyi pénzből kajálni. Ennek minimum a duplája kéne, és akkor még mindig nagyon szűkre húztuk a szíjat.
Igen, elég rossz így. :D Sajnos a szakom mellett végképp nem tehetem meg, hogy diákmunkát vállaljak. Rengeteget kell tanulni, nem egy büfészak. :S
És így is elég hálás lehetek, hogy otthon ezt is elő tudják teremteni.
Igen, Budapest.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Várok még ötleteket.:)
Én is ennyiből éltem, zacskós leves, bagett, kekszek...
Amúgy meg inkább érdemes venni kínaiban egy adag kaját elvitelre, akkorát adnak, hogy az két ebéd. (legalábbis nekem)
Bizony, egy kínai kaja tényleg 2 adag. Sok helyen ingyen kapsz hozzá levest is.
Rendeljetek pizzát! Ha többfelé dobjátok, egész jól jöttök ki. Le is lehet fagyasztani, felmelegítés után ugyanolyan finom, én próbáltam.
Az ikeát azért írtam, mert ott van ilyen 150 ft-os hotdog, a kólából pedig annyit iszol, amennyit akarsz, csak el kell rakni a papírpoharat :D (jó, ez csalás)
Vannak olcsó konzervek, amelyek simán ehetőek, és 200-300 Ft között vannak.
Kenyérből, zsömléből, kifliből készült szendvicsek. -ha melegszendvicset csinálsz, akkor megvan a meleg étel illúziója.
Ha édességhiányod van, a hipermarketek saját márkás csokijai egész finomak szoktak lenni, pedig feleannyiba kerül, mint egy Milka vagy ilyesmi.
Nem jut eszembe több tipp :)
már most gondolj rá, ezért bevásárlásnál 1.2 doboz májkrém, készkonzerv, zacskósleves, tonhalkonzerv, 1 hónap alatt egész szép mennyiség fog összejönni
rakjatok el még most amíg olcsó lecsót, paradicsomlevet, lekvárokat, savanyúságot, későbbre ez jó lesz
1-2 csomaggal több tészta, tarhonya, rizs nem annyira megterhelő még, és legalább halmozódik
reggelinek lekváros kenyér, zabkása-fél kg 200ft sokáig elég, ebből is érdemes már most bespejzolni
májkrémes kenyér
ebéd rizs-most vegyél folyamatosan így ez is torlódik, gazdagíthatod konzerves kukoricával, borsóval, ebből is érdemes már feltankolni
paprikáskrumpli, krumplistészta, krumplileves, lapcsánka, fűszerekből is érdemes tankolni
vajaskrumpli, főzelékek ami kiadósabb az a lencse, zöld, sárgaborsó, babfélék-ebből is tankolj fel már, hozzá mehet fasírozott, sült virsli, legolcsóbb parizer rántva
tejberizs-cukor, tej, rizs-ezekből is már most készülhetsz, ugyanígy liszt, olaj, különféle konzervek, szárazkolbász, tészták, ételízesítő, fűszerek, levesbetét, puffasztott rizs, muzli, kekszek, kakaópor, mustár, ketchup, üveges szószok, búzadara, zsemlemorzsa stb
ősz, tél fele ami olcsóbb az a krumpli, akát főtt krimpli vajjal vagy meggyszószal, sültkrumpli, krumplistészta stb
sütötők, káposzta-paradicsomos káposzta, rakottkáposzta, káposztaleves stb
ha most gondolkozol és mindenből folyamatosan halmazolsz, akkor nyert ügyed lesz mert csak egy kis felvágottat, némi gyümit, zöldséget és tejterméket kell majd venned
smack, bolognai spagetti: darált hús helyett rúdpárizsi lereszelve sajtreszelőn, hagymás zsíron megpirítva, paradicsomszósz, oregano, bazsalikom, imádtuk koliban.
Tepsis krumpli maradékból, virsli, de tényleg legjobb ha összefogtok majd a szobatársakkal és elosztjátok a költségeket! Ha lesz a szobában hűtő, amit csak tudsz, vidd otthonról és told a fagyóba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!