Hol lehet rendelni, vagy Szegeden kapni tiszta minőségű nátrium-kloridot?
"ekkora zagyvaságot rég olvastam"
Hihetetlen hazugságok vannak benne.Vagy kémiai hozzánem értésből vagy szándékos hazugságként.Pld azt írja 50% KCl tartalmú só.Egyszer ez rá van írva, nem kell megvenni.Viszont van egy baj a KCl négyszer drágább mint a NaCl tehát úgy beállítani mintha a sót KCl-el hamisítanák nagy hülyeség, hisz ki az az őrült aki drágább anyaggal hamisítja az olcsóbbat? A jódozást pedig azért vezették be mert magyarországon kicsi az ívóvíz jód tartalma és emiatt sok volt a golyvás megbetegedés ezzel visszszorították jelentősen.Csomósodás megakadályozására 0,1% sárgavérlúgsót alkalmaznak ami egyáltalán nem káros és nem áll össze kővé a tisztítatlan bányasó. Ez az Antalvali akkora kémiai analfabéta mint a Tirannosaurus Rex!Egy hetedik osztályos kettes alá tanuló hülyére veri!
Az élelmiszer minőség 99,2%! A boltokban többféle semmiféle adalékanyagot nem tartalmazó 99,5%-os tisztaságú vákuumsó kapható! Aki akar tud venni kilóját 60Ft-ért!
A sóba tesznek csomósodásgátlót,esetenként E595-öt,amely Nátrium-Ferro-Cianid.Még a neve is szép.Azonkívül kálisót is szoktak,igaz nem 50%-ot.DE! Az emberi szervezet egészséges Kálium szintje igen csak kis határok között mozog,egy esetleges nagyfokú túllépés esetén a Kálium szívmegállást is okozhat.Nem azt mondom,hogy ne egyél ilyen sót,csak módjával.És még valami:
az országos tisztifőorvos körlevélben tiltotta meg a vegytisztaságú só forgalmazását a gyógyszertárakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!