Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hol lehet rendelni, vagy...

Hol lehet rendelni, vagy Szegeden kapni tiszta minőségű nátrium-kloridot?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 23:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egy húwazzeg oldalon megjelenő cikk nem épp mérvadó. :D
2012. júl. 25. 01:34
 12/19 anonim ***** válasza:
Áááá... ekkora zagyvaságot rég olvastam. Ez jobb, mint az influenza-oltásos sztori.
2012. júl. 25. 07:47
 13/19 anonim ***** válasza:

"ekkora zagyvaságot rég olvastam"

Hihetetlen hazugságok vannak benne.Vagy kémiai hozzánem értésből vagy szándékos hazugságként.Pld azt írja 50% KCl tartalmú só.Egyszer ez rá van írva, nem kell megvenni.Viszont van egy baj a KCl négyszer drágább mint a NaCl tehát úgy beállítani mintha a sót KCl-el hamisítanák nagy hülyeség, hisz ki az az őrült aki drágább anyaggal hamisítja az olcsóbbat? A jódozást pedig azért vezették be mert magyarországon kicsi az ívóvíz jód tartalma és emiatt sok volt a golyvás megbetegedés ezzel visszszorították jelentősen.Csomósodás megakadályozására 0,1% sárgavérlúgsót alkalmaznak ami egyáltalán nem káros és nem áll össze kővé a tisztítatlan bányasó. Ez az Antalvali akkora kémiai analfabéta mint a Tirannosaurus Rex!Egy hetedik osztályos kettes alá tanuló hülyére veri!

Az élelmiszer minőség 99,2%! A boltokban többféle semmiféle adalékanyagot nem tartalmazó 99,5%-os tisztaságú vákuumsó kapható! Aki akar tud venni kilóját 60Ft-ért!

2012. júl. 25. 11:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Előttem már leírták, amit le kellett. Ha ezek után is patikában akarsz venni sót, akkor hajrá, csak másik gyógyszertárban kell próbálkoznod. Gyógyszertári asszisztens vagyok, mi volt, hogy adtunk ki sót.
2012. júl. 25. 12:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Lehet kapni 99.9%-os sót, de miért szeretnéd magad megfosztani a többi 83 alkotó elemtől melyet a szűz Parajdi só tartalmaz? "Az emberiség legjobb orvossága a só!" /Plinius/ A Parajdi só 96.6% NaCl, 3.4% a tobbi 83 elem mely jelen van a Földön. Bővebben: www.sokabin.eu 'Sómen'
2012. júl. 28. 15:04
 16/19 anonim ***** válasza:
A káliumkloridnak az íze ugyanolyan volna, mint a nátriumkloridnak, hogy csak úgy simán tudják helyettesíteni?:-o
2012. júl. 28. 15:47
 17/19 anonim válasza:
Ha Budapesten élsz, semmi szükséged jód pótlására, itt ugyanis elég jódos a Duna vize...a település vízügyi szakembere régen meg tudta mondani, hogy milyen összetételű a víz helyben... nem tudom, mi a helyzet ma.
2012. júl. 29. 17:27
 18/19 anonim válasza:

A sóba tesznek csomósodásgátlót,esetenként E595-öt,amely Nátrium-Ferro-Cianid.Még a neve is szép.Azonkívül kálisót is szoktak,igaz nem 50%-ot.DE! Az emberi szervezet egészséges Kálium szintje igen csak kis határok között mozog,egy esetleges nagyfokú túllépés esetén a Kálium szívmegállást is okozhat.Nem azt mondom,hogy ne egyél ilyen sót,csak módjával.És még valami:

az országos tisztifőorvos körlevélben tiltotta meg a vegytisztaságú só forgalmazását a gyógyszertárakban...

2012. júl. 30. 15:09
 19/19 anonim válasza:
2013. okt. 18. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!