Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem luxus a gyümölcs ma...

Nem luxus a gyümölcs ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Megtudod venni a méregdrága gyümölcsöt?

2012. júl. 21. 18:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem luxus... faluban lakok, itt sem lehet olcsóbban kapni mint a városban a teszkóban, sőt sokszor még drágább.

Kb havonta egyszer veszünk valamilyen gyümölcsöt... nem telik rá. Ez van.

2012. júl. 21. 18:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak anyit veszek h ne menjek tönkre bele, mindig csak pár szemet, ami elfogy 1-2 nap att, igy alig pár forint, bár még igy is inkább csak olyat, ami épp olcsó.
2012. júl. 21. 18:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Erről beszétem én is a múlt héten. Attól függetlenül, hogy itt vidéken teremnek a zölségek, gyümölcsök, sok esetben drágábban jutunk hozzá, mint a nagyvárosiak. Mivel itt kevesebb az eladó, könnyebben össze tudják egyeztetni az áraikat. Pedig itt is kismillió ember él panelban, és ugyanúgy nem tud magának megtermelni semmit, mint Pesten, vagy a dunántúli nagyvárosokban.

Ráadásul a hipermarketek között sem tudunk úgy válogatni, mint odafent.

Mégis mindenki azt hiszi, hogy vidéken olcsóbb az élelmiszer.

2012. júl. 21. 19:22
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Egyszerű. olyan gyümölcsöt kell venni, aminek szezonja van. Most veszem a dinnyét (ma pl.99Ft/kg, és az már isteni volt, a 69 Ft-os mondjuk tényleg rossz volt). Epret vettem tavasszal, nem most, mert tripla annyiba kerül. Banánt veszünk télen, narancsot is (emlékszem, 100 Ft volt kilója!).

A másik pedig: igaz a mondás, miszerint a gyümölcsért nem drága! Egészséges, tele van vitaminnal, és finom, és ha azt nézed, hogy megveszed a dinnye kilóját 99Ft-ért, a kinder-buenó csokiéét meg 4400 (!)-Ft-ért, akkor szerinted melyik éri meg jobban?

2012. júl. 21. 19:38
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszek Kinder-Buenót, nem veszek cigit, nem veszek boltban rostos üdítőt, nassizni való szemét-árut, nem veszek semmi olyat, amivel párhuzamba állíthatod a szezonban is drága gyümölcsök létjogosultságát.

Egy kg. gyümölcs többe kerül, mint egy kg. kenyér, vagy egy liter tej. Igen, most a szezonban szeretnék megfizethető áron venni szezonális gyümölcsöt, almát, körtét, barackot nem 500-600 Ft-ért, hanem 200-300 Ft-ért. Most szeretnék zöldpaprikát, paradicsomot enni, és nem szárazbabot és hasonlókat.

2012. júl. 21. 20:40
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

Hát, attól függ, honnan nézzük. Ha csak az árát, akkor lehet. Viszont ha megnézzük, hogy egy átlag magyar mire költ, miközben panaszkodik, akkor simán beleférne, ha mondjuk csoki helyett venné, ne adj isten cigi vagy alkohol helyett. Csak hasonlítsuk össze a gyümölcs kilónkénti árát a bolti édességekével. Arról ne is beszéljünk, hogy melyik az egészségesebb, és mennyivel.

Persze valaki semmi ilyesmire nem költ, és a gyümölcs se fér bele. Én ott tartok, hogy semmilyen nassolni valót nem veszek, cigizni meg sose cigiztem, így néha belefér valamilyen idénygyümölcs a piacról. Inkább veszek pár szem barackot, mint egy tábla csokit vagy bármi más édességet.

2012. júl. 21. 21:16
 17/23 anonim ***** válasza:
48%

Tudjátok azért voltam tegnap úgy kiakadva, mert azt láttam, hogy kis-nyugdíjas, kis-öreg szomszédasszonyok (tényleg nem költenek semmire a rezsin, kaján és a gyógyszeren kívül) ketten vettek meg egy kis sárgadinnyét, és elfelezték!

(Hogy most, nyugdíjfizetés után az első vasárnapi ebéd mellé legyen valami!)

Nekem ne kezdjétek el sorolni, hogy nem kell költeni ilyen-olyan luxusra meg dohányra és egyebekre. Amikor már az ország lakossága itt tart, akkor komoly bajok vannak. Mert ma még csak ők, holnap már talán az is, aki ma azt mondja, hogy a lemond a csokiról a gyümölcs kedvéért, holnapután lehet, hogy az is, aki ma még az olcsóbb gyümölcsöket rendszeresen megtudja venni stb. Hova haladunk, és mi lesz ennek a vége?

2012. júl. 22. 07:26
 18/23 anonim ***** válasza:
Nagyon drága idén a jó gyümölcs, pedig piacra járok, mert a közelünkben levő zöldségesek háromszoros áron adják, mint a piacon, viszont ott is azt vettem észre, hogy minden éretlenül van leszedve, így pedig nem olyan finom, ami érett és jófajta magyar gyümölcs. az ott is nagyon drága, jó ízű és érett őszibarack kilója 600 Ft volt.
2012. júl. 22. 07:50
 19/23 anonim ***** válasza:

tegnap voltam a piacon

nyári alma 180ft/kg ebből kb 15kisebb darabka jött ki-nagyon finom édes

tesco, auchan, profi görögdinnye 99ft/kg

piac-kissé barnább banán(belül tisztára jó, a héj ami kissé barnább, de mézédes 199ft/kg ez kb 5 nagyonn db

sárgadinnye 138ft/kg

őszi 248-265/kg ez kb 6-7 db

nektarin 268-298/kg ez kb 6-7db

szilvát még nem veszek az drága

áfonya, szeder 800ft körül van ebből veszek egy kis tálcával és kész

sárgabarack 399/kg de ez kb 15-20kisebb db

2012. júl. 22. 08:34
 20/23 anonim ***** válasza:

Nálunk:

alma 210-250 között fajtától függ

sárgadinnye 160-200 között

barack sárga, őszi, mindegy 6-700

szeder 1200

görögdinnye egyezünk: 99.- !!!!!

2012. júl. 22. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!