Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van-e joguk a zöldségárusoknak...

Van-e joguk a zöldségárusoknak éretlen vagy túlérett zöldségárut árulni?

Figyelt kérdés
Van-e joguk a zöldségárusoknak éretlen vagy túlérett zöldségárut árulni. Honnan tudja a Tesco, hogy az általa árult görögdinnye vagy kivi érett vagy sem? A kommenizmusban sosem volt éretlen a banán vagy a kivi. Vékony héjú, édes narancsot meg azóta sem ettem!

#érett kivi
2012. júl. 19. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

A "kommenizmusban" banán sem volt, nemhogy éretlen.

Kivit nem is láttunk, a narancs meg vastag héjú volt, évente egyszer, karácsonykor lehetett kapni, de tény, hogy finom volt. Talán azért is, mert különlegesség volt és megbecsültük.

A Tecsó egy multi. Főleg nem hazai cuccot árul, amit éretlenül szednek le, tartósítják, szállítják - nem igaz, hogy nem jöttél még rá, hogy Tecsóban nem érdemes gyümölcsöt venni, mert sz*r. Pontosan annyira, mint a külföldi árut áruló zöldséges hasonló cucca. Csak a Tecsó olcsóbb.

Ha nem tetszik, ne vedd meg. Kb. ennyi. El lehet menni termelőhöz vagy a piacra, és ott lehet venni drágábban jót. Tudom, mert én is ezt csinálom - a 1,5 nm erkélyen nem igazán terem sem barack, sem paradicsom, sem kivi.

Bp. IX. ker.

2012. júl. 19. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs olyan jogszabály, hogy csak épp a megfelelő mértékben érett zöldséget lehet forgalmazni. Fogyasztásra alkalmasnak kell lennie, nem lehet egészségre ártalmas, de ennyi. Amúgy sem lehet objektíven meghatározni, hogy egy adott banán most épp túlérett vagy sem. Általában kiírják a rohadó banánra, hogy turmixbanán, és ezzel el van intézve. :)
2012. júl. 19. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden kereskedő azt árul, amit akar.

A piacgazdaság (ami betört, amikor lebontottuk a vasfüggönyt) pedig majd eldönti, hogy a vevő megveszi-e, vagy nem. És a kereskedő ezek után vagy megél, vagy bezárja a boltját, mert tönkremegy.

2012. júl. 19. 18:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Úgy látszik nem voltam elég szájbarágó. Én a szabályra lettem volna kíváncsi, nem pedig a véleményetekre.
2012. júl. 20. 17:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Jogszabály nincs!!!!

Ahogy írtam, mindenki azt árul, amit akar, a vásárló pedig eldönti, hogy megveszi-e, vagy nem!!!

Az egyetlen szabályzó, a piacgazdaság, a kereslet-kínálat viszonyai alapján mozgó adok-veszek, vagy nem veszek döntések.

2012. júl. 20. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Biztos van joguk, mert egyetlen üzletben sem láttam még idén érett gyümölcsöt, éretlen kőkemény őszibarackok, félig zöld banán mindenütt, ma egy éretlen görögdinnyét vettünk.
2012. júl. 21. 15:14
 7/7 anonim válasza:

Kedves Kérdező, ez a régi emlékem talán segít:

"Vékony héjú, édes narancs" - általános iskolás koromban még árultak az ABC-ben kubai narancsot, na az pont ilyen volt: vékony héjú és édes. Kifacsarni volt a legideálisabb. Én is azt szerettem, vajon lehet még kapni valahol kubai narancsot..?

2013. máj. 2. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!