Van-e joguk a zöldségárusoknak éretlen vagy túlérett zöldségárut árulni?
A "kommenizmusban" banán sem volt, nemhogy éretlen.
Kivit nem is láttunk, a narancs meg vastag héjú volt, évente egyszer, karácsonykor lehetett kapni, de tény, hogy finom volt. Talán azért is, mert különlegesség volt és megbecsültük.
A Tecsó egy multi. Főleg nem hazai cuccot árul, amit éretlenül szednek le, tartósítják, szállítják - nem igaz, hogy nem jöttél még rá, hogy Tecsóban nem érdemes gyümölcsöt venni, mert sz*r. Pontosan annyira, mint a külföldi árut áruló zöldséges hasonló cucca. Csak a Tecsó olcsóbb.
Ha nem tetszik, ne vedd meg. Kb. ennyi. El lehet menni termelőhöz vagy a piacra, és ott lehet venni drágábban jót. Tudom, mert én is ezt csinálom - a 1,5 nm erkélyen nem igazán terem sem barack, sem paradicsom, sem kivi.
Bp. IX. ker.
Minden kereskedő azt árul, amit akar.
A piacgazdaság (ami betört, amikor lebontottuk a vasfüggönyt) pedig majd eldönti, hogy a vevő megveszi-e, vagy nem. És a kereskedő ezek után vagy megél, vagy bezárja a boltját, mert tönkremegy.
Jogszabály nincs!!!!
Ahogy írtam, mindenki azt árul, amit akar, a vásárló pedig eldönti, hogy megveszi-e, vagy nem!!!
Az egyetlen szabályzó, a piacgazdaság, a kereslet-kínálat viszonyai alapján mozgó adok-veszek, vagy nem veszek döntések.
Kedves Kérdező, ez a régi emlékem talán segít:
"Vékony héjú, édes narancs" - általános iskolás koromban még árultak az ABC-ben kubai narancsot, na az pont ilyen volt: vékony héjú és édes. Kifacsarni volt a legideálisabb. Én is azt szerettem, vajon lehet még kapni valahol kubai narancsot..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!