Diétás vagy fogyókúrás ételek kellenének?
1-2 hétig semilyet, mert semmi értelme nincs. 1-2 hét alatt nem lehet fogyni, ha 1 kg mégis lemenne, úgyis visszahízná, ha ugyanazt enné, mint most.
Ne strapáljátok magatokat.
oké, de hogy az örömet mégis megszerezzem neki ha már ezt kérte
egyébként sportos testalkat, meg elég sokat sportol szóval mozgásban nincs hiány, csak hát nálunk sok a hús a sültkrumpli kenyér tészták üdítő
Ő csak napi 3szor eszik de nagyon sokat
Annyit mondtam neki, hogy az üdítőről le kell mondani.
Mondjon le az üdítőről, a nasikról, a kenyér- és tésztafélékről, a süteményekről nem is beszélve.
Főzz neki főzeléket párolt husival, egyen sok gyümölcsöt, zöld salátát (káposzta, uborka, paradicsom stb.)
Húsokból elsősorban a csirke mellehúsát, a halat, de inkább fűszerezve, párolva, mint tocsogó zsírban sütve.
Nem csak a cukrozott üdítőkről kell lemondani, hanem úgytűnik, nálatok kompletten le kell cserélni mindent :)
A kenyeret és az üdítőt úgy ahogy van, hagyjátok el. Esetleg teljeskiőrlésű kenyeret lehet, de abból is csak 1-2 vékony szeletet, vagy abonettet esetleg, de nekem pl az nem jön be, és szerintem nem igazán helyettesíti a kenyeret.
Sültkrumpli helyett annyiféle más köretet lehet. Ha már krumpli, akkor legyen inkább krumplipüré :)
Hússal nincs gond, az kell, csak nem mindegy milyen fajta, és mennyi. Leginkább csirkét, halat és pulykát egyetek, a sertést kerüljétek.
Tésztaételt is lehet enni, csak ne sűrűn, max 1x hetente, de még jobb kéthetente 1x...
1-2 hétre? Semmi értelme.
De tudod mit, nyugodtan próbáljátok ki, hátha nincs igazam. :)
Mondjuk ha rántott húshoz, sült krumplihoz és üdítőhöz szokott, nehezen tudom elképzelni, hogy az egy (10 dekás) szelet párolt csirkemell nyers salátaágyon (öntet nélkül), zöld teával (üresen vagy édesítővel) különösebb örömet fog okozni neki...
A legfontosabb az lenne, hogy azt megértsétek mindketten, hogy nem lehet 1-2 hétig diétázni. Egyrészt FOKOZATOSAN kell kezdeni, nem lehet mindenről azonnal lemondani, mert pszichésen nem bírja az ember. Mindenből van egészségesebb verzió, de azokat meg kell szokni. Másrészt ha hosszabb időre (örökre, ld. életmódváltás) rendezkedsz be, akkor sokkal tágabbak a lehetőségek, mint egy értelmetlen, időszakos diétában, ahol gyakorlatilag minden tilos. Az ilyenek egy dologra jók, max. 3-5 nap alatt rájössz, hogy nem neked való, mert nem ízlik, nem fogytál egy dekát sem, pedig mindenről le kell mondanod, vagyis nem éri meg, tehát feladod és hízol tovább. Te azzal akarsz örömet szerezni a párodnak, hogy részt veszel egy eleve kudarcra ítélt akcióban?
Nézz utána inkább annak, hogyan tehetnéd szinte észrevétlenül egészségesebbé MINDKETTŐTÖK étkezését, hosszú távon.
folyt.
Mivel ő vette fel ezt a diétát én kicsit örülök is neki, mert ha legalább az üdítőkről lemond akkor azzal az én pénztárcámat kíméli. Mivel én kenyeret nem igen eszek, így neki elég lenne ha vennék néhány zsömlét ami megint csak nem pazarlás, mert eddig két naponta vettem 1 kilos kenyeret de több mint fele megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!