A paleolit étkezés mennyire megvalósítható az alapanyagok beszerzését tekintve és anyagilag?
Ez nagyban függ attól, hol laksz.
Ha Pesten, akkor szerintem (mivel több bolt van), olcsóbban is be tudod szerezni a hozzávalókat, mint egy vidéki kisvárosban, ahol jó, ha egyetlen üzletben találsz, és választhatsz: vagy megveszed, vagy nem.
Ha ezek alapján étkezel, akkor szerintem csak azon múlik, hogy mivel, mennyivel tudod "kiváltani" a nagy szénhidrát tartalmú kajákat. Vagyis hogy azok nélkül mennyiből tudsz jól lakni.
Jelenleg ott tartok ebben, hogy a fehér-kenyeret, fehér lisztet kiváltottam korpás kenyérre, és Graham-lisztre. Tulajdonképpen anyagilag ugyanott vagyok, mivel (igaz, hogy kilóra számolva drágább), mennyiségben kevesebb fogy, és a ch-tartalma mégiscsak kevesebb, mint a búza-lisztből készülteké.
A linket én tettem fel. Az az igazság, hogy keresem a saját részre "ideális" fogyókúrás étkezési lehetőséget. Magam főzök, az alapanyagokat a piacon, zöldségesnél vásárolom.
Azt nem tudom megcsinálni, (vagy nem akarom?) mint a cukorbetegek, hogy napi szinten számoljam a ch-t, ezért gondoltam, hogy legalább a paleolit-nál ajánlott ismereteket megpróbálom megvalósítani.
De azzal, hogy már 3 hete kiváltottam a búza-liszt-alapú kenyeret, lisztet barnára, ill. TK-ra, még egy dekát nem fogytam.
Vagy erre nem is jó?
Egyébként teljesen jogos a kérdés!
Itt élet a békési dinnyeföldektől alig 60-70 km-re, nálunk még 150.- Ft/kg, a TV-ben azt látom, hogy Pesten ugyanaz a dinnye csak 99.- Ft/kg. Hogy a fenébe, amikor közel 3x annyit autózott????
(Már bocsi, de mindig ezt látjuk. Amit itt nálunk termelnek meg, Pesten felébe-harmadába kerül az I. osztályú termék, nálunk marad az osztályos, 2x, 3x annyiért)
9:55
Én nem mindig tartom be a diétát, de amikor rendesen csinálom, akkor fogyok. A kenyér jó kezdetnek, de ha fogyni akarsz, ahhoz (nagyjából) teljes életmódváltás kell. Ha nehezen olvadnak rólad a kilók, akkor ezen belül a több hús/zöldség, kevesebb gyümölcs típusú paleora kéne átállnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!