Mit föztök ma?
Milyen tésztafélére gondolsz? Túrós/krumplis/káposztás/grízes, vagy valamilyen olasz tészta mártással?
Én a napokban csináltam olasz tésztát, olajon dinszteltem 2 felszeletelt fokhagymát, megszórtam morzsolt bazsalikommal és oreganóval, felengedtem tejszinnel, majd adtam hozzá reszelt parmezánt-trapista és füstölt sajtot, a végén pedig jó sok friss bazsalikomot és ezzel a mártással öntöttem nyakon a kifőtt tésztát.
Nálunk zöldbabfőzelék volt, tegnap szedtük a kertben, mellé pedig sertéscomb volt lesütve. Még a hét elején csináltuk, a maradékot ma ettük meg a főzelékkel.
Ha tésztás étel én most valami finom olaszosat csinálnék. A kedvencem:
Egy közepes vöröshagymát apróra vágok, kevés olajon megpárolom. Utána ráteszem a darálthúst. Szórok rá egy kis olaszos fűszerkeveréket és bazsalikomot. Kislángon hagyom egy kicsit, hogy a darálthús párolódjon, addig a megmosott paradicsomot felvágom, majd belekeverem a húsba. Teszek rá egy kis erős paprikakrémet és ketchupot. Végül reszelt sajttal megszórom és elkeverem.
Nagyon finom, tálaláskor teszek még rá ketchupot és sajtot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!