Le lehet fagyasztani a tökfőzeléket?
Rengeteg tök van itthon, gondoltam, hogy főzök egy nagy adag fökfőzeléket és lefagyasztom kisebb-nagyobb adagokban.
Milyen lesz, ha kiolvad? Más lesz az íze/állaga?
Vadast, leveseket (pl babgulyást), lencsefőzeléket fagyasztottam már le, azokkal nem volt gond.
Olvastam, hogy a tejföl miatt nem fagyasztható, illetve fura lesz az állaga, mi van, ha megfőzöm tejjel+berántom, és nem teszek bele tejfölt a végén, ahogy szoktam, hanem lefagyasztom, és amikor kiengedem, akkor egy kis tejföllel "átrottyantom". Szerintetek?
Mindenképp főzve/majdnem készen szeretném lefagyasztani, mert olyannak adnám, akinek nincs lehetősége otthon megfőzni.
Köszi!
A megfőzött tök lefagyasztva, majd újramelegítve nagyon elpuhul, nem igazán jó az állaga.Párszor tettem el kisadag maradékot, de nem volt a legjobb kiengedve.
Azért nem mondom, hogy ehetetlen, csak nem az igazi.
Köszönöm a válaszokat!
Azért kipróbálom egy kisebb adaggal, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!