Aszalt meggyet, cseresznyét csináltatok már házilag? Hogyan, és mik a tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni, de nem sokat találtam róla a neten. Csak tegyem ki a napra, vagy sütőben?2012. jún. 24. 21:28
1/6 anonim válasza:
Kiteheted a hibátlan gyümölcsöt a napra. Takard le tüllel,hogy ne másszanak rá a legyek.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ha beírod a gugliba "aszalás házilag" ezernyi találatot kapsz; mint ahogy kaptam ésn is és beleolvasva sokminden megvan.
De 1-esnek igaza van.És csak a hibátlant, nem túlérettet.
3/6 anonim válasza:
Nekem aszalógépem van, 10e Ft volt. ebben egyéjszaka alatt kész lesz kb 1 kg meggy.
4/6 anonim válasza:
Hiába aszaljátok meg, nem fog sokáig finom maradni, mert nem tudjátok bevonni méh viasszal.
Így nem záródik le a cukor a levegő elől, és ugyanúgy beerjed, konyakos meggy lesz belőle :D
5/6 anonim válasza:
Aszalásnál tartósabb ha féléretten leszeded, kimagozod, és befagyasztod. amikor kiveszed, ugyanúgy a friss meggy ízét fogod érezni, csak kicsit megroggyan az állaga.
6/6 A kérdező kommentje:
Igazából cseresznyepálinkából akarok ágyaspálinkát csinálni, de még kell egy hónap mire kifőzethetem.
Lehet csak bedobok pár szemet a fagyasztóba és azzal ízesítem.
2012. jún. 25. 12:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!