Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ital ez a SOMERSBY?

Milyen ital ez a SOMERSBY?

Figyelt kérdés
Alkoholos??és ha igen hány % az alkoholtartalom ?? gyerekek 12-13 évesek ihatnak olyat?
2012. jún. 23. 23:52
1 2 3
 11/22 Phoney ***** válasza:
100%
A Somersby nem tekinthető rendes cidernek (ami egy pezsgőre emlékeztető, könnyű almabor), legfeljebb van benne cider is. Ez egy cukrozott-ízesített alkoholos üdítő, amitől persze nem rossz ízű, csak nem cider. Gyereknek pontosan annyira (nem) való, mint a sör.
2012. jún. 24. 11:54
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

Itt mindenki olyan álszent, mi ez a hülyeség, hogy megisznak egy üveggel, és akkor cső alkoholisták lesznek 5 év múlva, hol éltek ti?? Néha elfelejtem, hogy itt mindenki álszent ezen az oldalon.

Az, hogy megiszik 1-2 üveggel valaki gyerek korában (nem naponta, hanem alkalmakként), nem fog ez miatt alkoholista lenni -.-' 12 évesen már túl voltam az első részegségen, és a másodikon is. És volá, élek, nem vagyok alkoholista... Ettől semmi bajuk nem lesz.

2012. jún. 24. 12:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Cider az nem sör az almabor, vagyis amolyan habzó almabor. Cider CSAK és kizárólag almából készülhet, ráadásul cider almából amit nem enni szántak. Emiatt a Sommersby számomra elvesztette a "ciderségét", hogy különböző ízekben van. Alkoholtartalma 5% igaz nem sok, de ennyi erővel sört is adhatnál a gyereknek, szóval 13 évesnek nem adnám.

Mellesleg a legjobb cider a piacon a Stongbow. Ízre olyan, mint az almás gyerekpezsgő, csak üt :D

2012. jún. 24. 19:50
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

12-es: attol hogy rád a te szuleid nem vigyáztak és tudtál inni 12 évesen, ne gondold hogy bárhol máshol is ez a normális, mert NEM. nekem a szüleim nem vettek alkoholt se 12 évesen se késöbb, sajnos 16 évesen már tudtunk mi magunk venni mert nem volt egy darab boltos/pultos sem aki azt mondta h ivás helyett huzzunk hazafele onnan, mert a pénzéhségük fontosabb volt, és föleg nem voltak "álszentek".

nekem ha lesz gyerekem, nem fog inni semmi alkoholt 12-13 évesen ezt garantálom.

2012. jún. 24. 20:02
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
egyébként gondolom a stilusodbol itélve hogy te se vagy még 18, honnan tudod hogy lesz e valami bajod? meg hogy meddig fogsz élni mert már gyerekkorodtol iszol? vagy hogy késöbb leszel-e alkoholista, mert az ivással nöttél fel, ezzel szocializálodtál, neked ez a normális, látod MÁR MOST is máshogy gondolkozol rola mint a többség, ez pont jo indulás egy késöbbi alkoholizmushoz.
2012. jún. 24. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Olyan kicsi gyerekeknek még inkább ne add, majd 15-16 évesen már ihatnak. Gondolom ezért le leszek pontozva, de ha belegondolunk, 15-16 évesen már a többség amúgy is túl van egy-két lerészegedésen, a szülők tudta nélkül is akár, ha csak nincsenek a négy fal közé zárva és mindentől eltiltva. Amúgy 4,5% az alkoholtartalma. Finom, csak olyan gyomorsavat csinál, hogy a falra mászok tőle, ezért nem szoktam venni, pedig amúgy ez lenne az egyetlen alkoholos ital amit meg tudnék inni, és néha nyáron jól behűtve jól esne. Így maradnak a gyümilevek.
2012. jún. 25. 01:31
 17/22 anonim ***** válasza:
4.5%, pont ma vettem :) 12 évesen még ne igyad.
2012. jún. 26. 23:07
 18/22 anonim ***** válasza:
61%

íí de sok okos ember van itt -.-'

4.5 % az alkoholtartalma és én nagyon szeretem, de csak alkalmanként

szerintem nem így kéne a 13-14 éveseket eltiltani az alkoholtól de mind1 le lehet szólni nem éredekel...

16/lány

2012. jún. 29. 18:21
 19/22 anonim ***** válasza:
27%
de jo hogy te ilyen okos vagy a magad 16 évével :D na akkor halljuk hogy kell öket eltiltani ha nem igy. nagyon kivancsi vagyok a bölcsességre
2012. jún. 29. 18:56
 20/22 anonim válasza:

de butak vagytok. en 14eves vagyok es korulbelul minden 2. hetvegen iszom 1-2uveggel. nem vagyok alkoholista, nem is leszek ettol, nem voltam meg reszeg sem. azert iszom, mert finom, de eleve anyagilag se lehetne gyozni, hogy en minden nap azt igyam.

es ez nagyon nem sor, ez bor.

a strongbow szinten nem sor, az inkabb pezsgo(szerintem).

2014. aug. 3. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!