Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Evés közben szabad inni?

Evés közben szabad inni?

Figyelt kérdés
Csak mert a nagymamám szerint ez egy hülye szokás. Mindig megjegyzéseket tesz, ha evés közben iszok. De én egyszerűen nem bírok úgy enni, hogy már tiszta sós meg fűszeres a szám és egyszerűen kívánom, hogy bizonyos időközönként igyak, mert egyszerűen úgy esik jól. Velem van a baj?

2012. jún. 23. 12:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jól van akkor! :D Köszönöm a válaszokat, jó tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen! Csak gondoltam, akkor miért mondja? Hogy van-e valami egészségügyi oka, vagy ilyesmi. Én nem értem, hogy a nagyi hogy bírja ivás nélkül, de nem csak ő, hanem a faluban mindenki szó szerint hülyének néz, mert ők sem isznak. Vagy végigszenvedem az ebédet víz nélkül, vagy úgy néznek rám, mint egy dilinyósra. Hogy honnan jött ez nekik...
2012. jún. 23. 13:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egész falu idióta ezek szerint.
2012. jún. 23. 23:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyszüleim mondták, hogy az ő korukban volt egy hü.lye szokás, hogy nem volt az étkezés közben innivaló. De náluk nyugodtan lehet inni evés közben. Nem szólnak érte, megértik, hogy ha kell akkor kell. De ismerek olyat, aki nem hajlandó inni evés közben. A gyógyszert is levessel veszi be, amit étkezés közbe kell.
2012. jún. 24. 00:23
 14/17 A kérdező kommentje:

Ezt jó tudni. Ezek szerint az egész falu ebbe a körbe tartozik. :D De hogy bírják ki... Bár engem nem zavarna, ha olyan hülyék, akkor ne igyanak, de az igenis idegesítő, hogy nekem is megtiltják. És amikor megkérdezem miért nem ihatok, akkor ez a válasz: "mert ez csak egy hülye szokás".

Jó vicc... :D Hát, köszönöm a válaszokat. Most már tudom, hogy nem én vagyok a furcsa, hanem ők. És ha legközelebb beleszólnak, hogy iszom-e, akkor majd megmutatom nekik a kommenteket. Kíváncsi leszek, mit szólnak...

2012. jún. 24. 08:20
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják ezt az idősek, mert azt tanították nekik gyerekkorukban, hogy nem szabad evés közben inni, mert elveszi a helyet az ételtől. Legtöbbször gyerekeknek nem adnak inni, mert egy gyerek sokszor csinálja azt, hogy lehúz egy nagy pohár innivalót, eltelik a gyomra, és nem bír inni. Ebből indulnak ki az öregek, ezt tanították nekik, és kész... :)

Már olvastam valahol, hogy evés közben kortyolgatni kifejezetten jót tesz, mert segít, hogy "lecsússzon" a kaja, hűsíti a gyomrot, a sós ízt enyhíti, így pont hogy abban segít, hogy többet lehessen enni.

2012. jún. 25. 00:09
 16/17 A kérdező kommentje:
Ja, így már értem, de akkor is: oviban például azt csinálták, hogy leves közben nem adtak inni, mert az "folyadék". Ja igen, de sós. :P Szerintem csak simán lusták voltak kiosztani a poharakat. Tényleg sokkal jobban csúszik az étel ivás közben, én megfigyeltem, hogy jóllakok, iszok egy pohár vizet és megint tudok enni. Már ha akarok. :D
2012. jún. 25. 13:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Persze, hogy szabad. :) Én mondjuk lazán kibírom ivás nélkül az étkezéseket, de van, hogy megkívánom közben, és akkor persze, hogy iszok. Amit szerintem nem lehet vízivás nélkül kibírni, az a pizza :D
2012. jún. 26. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!