Evés közben szabad inni?
Ezt jó tudni. Ezek szerint az egész falu ebbe a körbe tartozik. :D De hogy bírják ki... Bár engem nem zavarna, ha olyan hülyék, akkor ne igyanak, de az igenis idegesítő, hogy nekem is megtiltják. És amikor megkérdezem miért nem ihatok, akkor ez a válasz: "mert ez csak egy hülye szokás".
Jó vicc... :D Hát, köszönöm a válaszokat. Most már tudom, hogy nem én vagyok a furcsa, hanem ők. És ha legközelebb beleszólnak, hogy iszom-e, akkor majd megmutatom nekik a kommenteket. Kíváncsi leszek, mit szólnak...
Azért mondják ezt az idősek, mert azt tanították nekik gyerekkorukban, hogy nem szabad evés közben inni, mert elveszi a helyet az ételtől. Legtöbbször gyerekeknek nem adnak inni, mert egy gyerek sokszor csinálja azt, hogy lehúz egy nagy pohár innivalót, eltelik a gyomra, és nem bír inni. Ebből indulnak ki az öregek, ezt tanították nekik, és kész... :)
Már olvastam valahol, hogy evés közben kortyolgatni kifejezetten jót tesz, mert segít, hogy "lecsússzon" a kaja, hűsíti a gyomrot, a sós ízt enyhíti, így pont hogy abban segít, hogy többet lehessen enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!