Ha narancsos Piroska szörpöt csinálok és beteszem (üvegpohár) a fagyasztóba és várok. Akkor megkásásodik én meg rakok bele egy pálcikát ő megfagy és akkor fagyi lesz belőle?
A Piroska szörp magában túl édes lesz (ahogy fagyasztás nélkül is az). A kívántál kicsivel édesebbre hígítsd fel vízzel, és úgy fagyaszd le.
Ha rendes jégkrémet akarsz, akkor csináld úgy, hogy alufóliával letakarod a tetejét a pohárnak, és abba szúrod bele a pálcikát (lehetőleg középre), és akkor a fólia megtartja, nem kell nyitogatni a fagyasztót, hogy mikor ideális elhelyezni a fagyi fogantyúját. :)
Ha pedig jégkását szeretnék készíteni, akkor tedd be a mélyhűtőbe a fenti módon (itt már a kívánt ízűre elég higítanod, de nem lesz belőle baj a kásássága miatt, ha édesebbre hagyod ezt is), és fél óránként kinyitod a hűtőt és összetöröd, megkavarod az eredményt, míg jégkása állagú nem lesz, de minimum 3x (tehát másfél órán keresztül) törd meg és kavard meg fél óránként. (Én amúgy 2-3 órán át szoktam ezzel (bíbelődni).
Sok sikert, jó hűsölést, fagyizást! :)
"Ha rendes jégkrémet akarsz, akkor ..."
Ez közel sem jégkrém, amit javasolsz. A jégkrém laza szerkezetű, és tejes alapon készül.
Az ízesített fagyott víz élvezeti értéke elég alacsony a valódi fagylaltéhoz képest.
De ha valaki a jeges bumszlit szereti, akkor hajrá...
Kedves 3. hozzászóló!
Nyilván ezzel a kérdező is tisztában van, nem fogyatékos, és egyértelműen egyszerű, olcsó nyári hűsítőre gondolt, hogy mégse íztelen jeget szopogasson! (Elnézést kérdező!)
Nem értem, miért vagy szőrszálhasogató tudás nélkül/hiányos ismeretekkel..
Az igazi igazi (tehát amire gondolom hogy gondoltál a jégkrém helyett) fagylalt valóban tejes alapú és egész más, "bonyolultabb" az elkészítése az ízesített víz lefagyasztásánál.
Viszont a házi jégkrém - amiről te beszélsz - tudásoddal ellentétben nem tejes alapú, hanem gyümölcsalapú, és általában valamilyen joghurttal teszik krémesebbé (illetve ha fagyi leutánzása a cél a jégkrémmel, akkor tejszínt, picit nagyobb dózisban), de nem az az alapja, sőt... Az alaptól eltekintve ráadásul az elkészítési mód is egészen más a kettő között.
Érdemes lenne utána olvass a házi fagylalt és a házi jégkrém közötti különbségnek, mert a kettő két teljesen különböző dolog! (Nem mellesleg nem kéne kifacsarni mások kérdését, csakhogy "lehülyézhesd" őket. Persze nem szó szerint.)
Nem gond, ha kijavítasz, sőt örülök neki, és köszönöm, de kérlek csak akkor tedd, ha biztos forrásból van a TUDÁSOD, és nem csak lehordani akarsz másokat, illetve okoskodni, mert azt hiszed, hogy tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!